Вечният мачо, в чиято душа лежи бунтар – Клинт Истууд

  • Сподели:
Вечният мачо, в чиято душа лежи бунтар – Клинт Истууд

Клинтън Истууд е американски актьор, музикант, режисьор, продуцент и политическа фигура. Роден е във Сан Франциско на 31 май 1930 г. Баща му Клинтън Истууд-старши е бил мигрант, а майка му Маргарет Рут – работила във фабрика.

Посещава Техническата гимназия в Оукланд и през това време работи на няколко различни места като спасител, разносвач на хартия, горски пожарникар и във фабрика за дървесина. Когато навършва 20 години, отива да служи в армейските специални войски.

Той се издигна до международна слава с ролята си в ''Мъж без име'' в трилогията за спагети уестърни на италианския режисьор Серджо Леоне.
Истууд е участвал във филми като ''Мръсният Хари'' (1971), ''Момиче за милион долара'' (2004) и ''Гран Торино'' (2008).
Носителят на Оскар е един от най-известните актьори и режисьори в историята. Към 2022 г. имуществото на Истууд се оценява на приблизително 375 милиона долара.

Клинт Истууд се появява на екранен тест в Universal Studios и получава първата си роля в научнофантастичните филми ''Отмъщението на създанието'' и ''Тарантула'', лансирани през 1955 г.
По-късно той участва в сериала на CBS, ''Rawhide'', който продължава осем сезона.

Филмът ''Момиче за милиони долара'', в който участват Хилъри Суонк и Морган Фрийман, излиза през 2004 г. и се превръща в един от най-добрите му филми на всички времена. Филмът му печели възторжени отзиви и постига голям касов успех. Освен това получава няколко награди, включително и тази на филмовата Академия. 

През 2006 г. Истууд започва да работи със Стивън Спилбърг. Двамата заедно създават филми, изобразяващи Втората световна война, ''Знамената на бащите'' и неговото продължение ''Писма от Иво Джима''. И двата филма са отлично оценени и приети от публиката и критиците.
Две години по-късно Истууд участва във филма ''Gran Torinо'', който има голям успех в боксофиса, събирайки над 268 милиона долара в кината по целия свят.

През 2014 г. на широк екран излиза пореден успешен филм, който Истууд режисира и продуцира, посветен на затрогващата история за живота на Крис Кайл – тюлен от морската пехота, ''Американски снайперист''. В главната роля се превъплъщава Брадли Купър. Лентата е удостоена с шест номинации за Оскар и печели една от тях за най-добър звуков монтаж.

Клинт Истууд е любител на високите скорости и има множество луксозни коли в колекцията си, които включват Ford Roadster, Lincoln K-Series Convertible, Austin Healey, Cadillac Eldorado Series 62 Convertible, Jaguar XK150 Roadster, Morris Mini Countryman 'Cooper S', Ferrari 275 GTB, Gran Tarino, Ferrari 365 GT4 Berlinetta Boxer, Pontiac Special Edition Trans-Am, Ferrari 308 GTB, GMC Typhoon и Fiat 500e.

Истууд има къща в Лос Анджелис, която струва 30 милиона долара и също така притежава ранчо в Калифорния. Легендарният актьор е почитател и на домашните любимци.

Три урока за лидерството от Клинт Истууд

Добрият лидер умее да вдъхновява
Разбирането на силните и слабите страни на организацията е от съществено значение за успеха. Това е разбирането, което позволява на лидера да мечтае на широко, да поставя високо летвата и да вдъхновява хората си да работят усилено, за да го осъществят.

Добрият лидер не се страхува да ръководи
Не се страхувайте да ръводите. Независимо от онези лидери, които са тук преди вас, е време е да блеснете. Възползвайте се от възможността да зададете посока и да манипулирате промяната.

Лидерът предава нататък наученото
Лидер, който задава тон на песента. Хората ви гледат. Ако работите с добра воля и демонстрирате желание да се включите и да помогнете на тези, които искат помощ за вашия бизнес, тогава хората ви ще разберат, че това е ценност, която си струва да се отразява.

Цитати от Клинт Истууд

''Дълбоко в душата ми лежи бунтар. Всеки път, когато някой ми каже, че тенденцията е такава и такава, аз тръгвам в обратната посока. Не понасям мисълта за тенденции.''

''Причината да не се пенсионирам, е, че научавам нещо ново всеки ден.''

''Екстремизмът е лесен. Имате позицията си и това е всичко. Не е нужно много да се мисли. И когато отидете достатъчно надясно, срещате същите идиоти, които идват отляво.''

''Може би стигам до възрастта, в която започвам да съм носталгичен, но в тези времена хората ми се струват много ядосани. Някога можехте да не се съгласявате с хората и все още да бъдете приятели. Сега чувате отвсякъде и всеки, че който е на различно от вашето мнение, е глупак и идиот.''

''Ако човек е достатъчно уверен в начина, по който се чувства, независимо дали е форма на изкуство, или просто в живота, това излиза наяве и няма нужда от доказване.''