Как прекаляването със захарта, млякото, виното се отразяват на лицето

  • Сподели:
Как прекаляването със захарта, млякото, виното се отразяват на лицето

Отрoвата е в дозата! Тази констатация важи и за храната, която може да лекува, но и да убива. Всичко, което консумираме, остава своя отпечатък не само върху вътрешните органи и тялото, но и върху лицето ни, смята Нигма Талиб - световноизвестна специалистка в сферата на грижа за лицето.

В книгата си "Да обърнем процеса на стареене: Революционна рецепта за млада кожа" доктор Талиб различава четири вида лица (млечно лице, хлебно лице, захарно лице, винено лице), които според нея са ясен знак, че има нарушение в хранителния режим.

Зоните по лицето, които най-често са атакувани от неправилното хранене, са чeлoтo, бyзитe, oкoлo oчитe и пoд бpaдичкaтa, смята лeкарката, oтгoвapяща зa кpacoтaтa нa звездите в Холивуд.

Етo и нaй-пoпyляpнитe знаци, че прекалявате с млякото, тестените изделия, сладкото и алкохола:

Снимки: diply.com

Как прекаляването със захарта, млякото, виното се отразяват на лицето

Ако злоупотребявате с млечни продукти: Подути клепачи, черни кръгове под очите, торбички, пъпки по брадичката - това са класически симптоми, че прекаляваме с млечните продукти. Това може да е и сигнал, че имаме непоносимост към млякото и производните му продукти.

Съвет: Направете един прост тест - махнете от менюто си всички млечни продукти за един месец или поне 3 седмици. Наблюдавайте как този факт ще се отрази на кожата на лицето и на цялото ви здравословно състояние. Ако забележите значително подобрение, значи имате непоносимост към лактозата, което означава, че трябва да престанете да консумирате млечни продукти завинаги

Как прекаляването със захарта, млякото, виното се отразяват на лицето

Ако злоупотребявате с глутен: Подути и червени бузи (розацея), акне, тъмни пигментни петна по цялото лице и около брадичката - това са сигурно знаци, че имате проблем с глутена (белтъчна смес, която се съдържа в храни, произведени от жито и подобни на него растения (ечемик, ръж). Статистиката сочи, че една четвърт от населението на Земята има непоносимост към глутена, без дори да подозира за това. Разбира се, че тази непоносимост има различни степени, затова е най-добре да се консултирате с лекар.

Съвет: Спрете да консумирате всякакви храни, съдържащи глутен поне за 3 седмици, като това не означава, че трябва да намалите приема на храни, наситени с фибри и много вода

Как прекаляването със захарта, млякото, виното се отразяват на лицето

Ако злоупотребявате с вино (алкохол): Ситни бръчици между веждите, бръчки около устните, изразени бръчки и зачервявания около очите, увиснали бузи, разширените пори и капиляри, дехидратираната кожа, червените бузи и нос - това са категорични знаци, че обичате чашката или просто имате непоносимост към алкохол. При този проблем лекът е само един - просто спрете пиенето!

Съвет: Дайте си почивка. Поне за 3-4 седмици спрете алкохола. След това спазвайте правилото 80 на 20 - т.е. приемайте всяко пето предложение за почерпка, или пийте веднъж седмично