AC/DC отбелязват 5О-та си годишнина с лимитирана серия винили

  • Сподели:
AC/DC отбелязват 5О-та си годишнина с лимитирана серия винили

2024-та е годината, в която най-великата рокендрол банда в света AC/DC празнуват 50-та годишнина от създаването си. По този повод на 15-ти март групата пуска официално на пазара лимитирана златна серия винили, които вече могат да бъдат предварително поръчани.  

Преди броени дни стана ясно, че легендарните музиканти тръгват и на европейско турне през лятото, озаглавено “Power Up”. AC/DC са една от най-влиятелните рок групи в историята с над 200 милиона продадени албума по света и 72 милиона само в САЩ. Албумът "Back In Black" на групата се откроява като "най-продаваният албум на група в историята" и "третият най-продаван албум на всички времена" с глобални продажби от над 50 милиона. 

През 2010 г. групата получава и първата си награда GRAMMY® в категорията "Най-добро хард рок изпълнение". През 2020 г. AC/DC издадоха 17-ия си албум "Power Up", който дебютира на първо място в 21 държави.

Кампанията AC/DC FIFTY ще бъде осъществена на два етапа – в първият са включени 9 класически рок заглавия от каталога на AC/DC:

BACK IN BLACK 
HIGHWAY TO HELL 
THE RAZORS EDGE 
POWERAGE 
FOR THOSE ABOUT TO ROCK (WE SALUTE YOU) 
HIGH VOLTAGE 
DIRTY DEEDS DONE DIRT CHEAP 
WHO MADE WHO 
LIVE