Актрисата Мартина Пенева с втора награда за „Най-добра актриса“ от международен фестивал

  • Сподели:
Актрисата Мартина Пенева с втора награда за „Най-добра актриса“ от международен фестивал

На 14-ото издание на Международния театрален фестивал на монодрамата "МОНОАКТ" в Косово, взе участие и последния моноспектакъл на SPAM studios, а именно "АЗ ПОБЕДИХ" от Ярослава Пулинович. 

На церемонията по награждаването бе връчена наградата "НАЙ-ДОБРА АКТРИСА" за Мартина Пенева за ролята на Наталия в моноспектакъла "АЗ ПОБЕДИХ" от Ярослава Пулинович (реж. Ана Батева, музика: Стефан Здравески).

В програмата на фестивала бяха включени представления от Хърватска, Италия, САЩ, Косово и България, а журито бе в състав НИНА МАЗУР, (украинска театрална критичка, селектор и дългогодишен президент на асоциацията на монодрамите към ЮНЕСКО и ИТИ), СОНЯ Р. ЙОВАНОВСКА (директор на международен славянски университет в Р. С. Македония и преподавател по психология) и СЛОБО МАРУНОВИЧ (актьор в народния театър в Черна Гора).

Председател и организатор на фестивала е актьора Ментор Зимберай от Косово, неведнъж взел участие на театрални фестивали у нас като Варненско лято, международния фестивал "Под звездите" във Варна, и "СОЛОАКТ" в Габрово. 

Това е втората награда "НАЙ-ДОБРА АКТРИСА" за младата Мартина Пенева, за която това е първия й моноспектакъл. Първата награда тя спечели на международния фестивал "АРТ ТРЕМА ФЕСТ" в Сърбия тази година през месец март.

Мартина Пенева e от трупата на  ДКТ "Константин Величков" Пазарджик.

Участва в "Чайка", "Дон Кихот" , "Албена", "Ромео и Жулиета" и "Наблюдателите" с Калин Врачански. 

Дебютът и на театралната сцена е в Театър София с представлението "Роня“, дъщерята на Разбойника. Участва в едно независимо представление в София "Вуйчо Ваньо". 

Мартина Пенева е дъщеря на Атанас Пенев – Наско, фронтмен на Б.Т.Р.