Актьорът Владимир Михайлов разказва историята на живота на Фреди Меркюри

  • Сподели:
Актьорът Владимир Михайлов разказва историята на живота на Фреди Меркюри

След култовото изпълнение на “Бохемска рапсодия” с неговия глас ще звучи и биографията на фронтмена на Queen

След фурора, който предизвика с превъплъщението си в образа на легендарния Фреди Меркюри, талантливият актьор Владимир Михайлов ще разкаже с гласа си и историята на живота на фронтмена на Queen. Биографията на певеца излиза за първи път в аудио версия на български език в платформата на Storytel в края на май.  

„След великолепното превъплъщение на Владимир Михайлов и изпълнението на “Бохемска рапсодия”, което разплака българската публика, нямахме никакво колебание, че именно с неговия глас трябва да прозвучи биографията на Фреди Меркюри. Той е изключително талантлив, а това, че се е занимавал с музика и е участвал в банда, със сигурност създава още по-силна симбиоза между текст и интерпретация. Благодарни сме му, че вложи своята неповторима енергия и емоция и така направи историята още по-жива и близка за българските фенове”, сподели Ана Клисарска, издател на Storytel България.

В книгата авторката Лора Джаксън* проследява житейския път на “краля със звезден глас” от раждането му като Фарух Булсара в Занзибар до световната слава, която печели като лице на една от най-известните рок банди на всички времена. Тя разкрива много истини за култовия ексцентрик и припомня както сценичния образ на Фреди, така и неговата истинска същност, човека зад кулисите, раздиран от терзания и противоречия, но преливащ от вдъхновение. Биографията съдържа ексклузивни интервюта с някои от най-близките хора на Меркюри, сред които музикантите от Queen, а също и с други звезди, които разказват любопитни истории за работата си с него – Клиф Ричард, Ричард Брансън и Брус Дикинсън. 

„Фреди Меркюри е гений не само в музиката, но и в сценичното изкуство. Това може би е артистът с най-силно влияние върху мен, още от детството ми. Той е цяла глава в живота ми. Помня ясно как плакахме с брат ми, когато светът го загуби. Затова днес, години по-късно за мен като музикант, като човек на сцена и като фен е чест, отговорност и огромно удоволствие историята на живота му да прозвучи на български с моя глас“, споделя Владимир Михайлов.
Аудио версията на биографията на Фреди Меркюри ще бъде достъпна в платформата на Storytel от 29 май, а заинтригуваните могат да се възползват и от 7-дневния безплатен пробен период с достъп до над 500 хил. аудио и е-книги, който предлага Storytel.

Лора Джаксън има зад гърба си редица биографии на рокаджии като Брайън Джоунс, Стивън Тайлър, Боно, Бон Джоуви, както и на китариста на Queen Брайън Мей. Тя е изключителен познавач на музиката и историята на рока, а умението ѝ да предава увлекателно, но и прецизно събитията я е превърнало в един от най-популярните биографи на звездите.