Актьорите, които за една бройка щяха да бъдат Хан Соло в "Междузвездни войни"

  • Сподели:
Актьорите, които за една бройка щяха да бъдат Хан Соло в "Междузвездни войни"

Днес, 40 години след излизането на първия филм от сагата "Междузвездни войни" едва ли можем да си представим някой друг освен Харисън Форд в ролята на Хан Соло. Някой като Силвестър Сталоун например. Звучи шеговито, но съвсем не е. Всъщност Сталоун е бил на косъм да влезе в образа на любимия ни междузвезден герой.

По онова време Джордж Лукас вече е снимал филм с участието на Харисън Форд и искал да избере свежо лице за "Епизод IV - Нова Надежда". Той повикал Форд на кастинга само за пълнеж, но в крайна сметка се спрял на него.

Ето на кои актьори не им е достигнало мъничко, за да ги гледаме като Хан Соло на широкия екран.

Ал Пачино

Пачино не е фен на научната фантастика, а и в онези години отвсякъде го заливали с интересни предложения за роли. Затова отказал на Лукас с оправданието, че изобщо не разбира сценария и не вижда кой знае какъв потенциал във филма. Жалко.

Силвестър Сталоун

Дълги години след кастинга, по време на гостуване в шоуто на Джими Фалън, Силвестър Сталоун признава, че се е явил на прослушването за ролята на Хан Соло. Това се е случило преди участието му в "Роки" и той все още не е бил кой знае колко известен.

Сталоун се появил в студиото в края на деня, а Джордж Лукас и продуцентите му, изтощени от дългия подбор, не му обърнали особено внимание. Слай усетил, че не го харесват и решил да улесни нещата, като се откаже преди да е започнал да си чете репликите. Обяснил им, че ще изглежда глупаво във впитото костюмче с лазерен бластер в ръка, и си излязъл с гордо вдигната глава.

И добре, че го е направил. Ако беше по-упорит, "Междузвездни войни" щеше да бъде доста смешна поредица (при това съвсем не в добрия смисъл), а и едва ли щяхме да си спомняме нещо за Роки днес с друг актьор в главната роля.

Бил Мъри

Бил Мъри сигурно е последният човек, когото бихте си представили в ролята на прочутия междузвезден контрабандист. Вярно е, че Джордж Лукас е орисал Хан Соло да бъде забавен, но при Мъри комичното е една идея в повече. Освен това трудно би ни убедил, че мацка от ранга на принцеса Лея би му обърнала внимание в реалността.

Стив Мартин

Ето още един комик. Вероятно щеше да свърши по-добра работа от Бил Мъри.

Кристофът Уокън

Би бил доста страшен и смразяващ кръвта Хан Соло. Уокън е известен предимно с ролите си на злодеи и някак не се връзва с образа на чаровния и смел другар на Чубака.

Ник Нолти

Него Харисън Форд трябва да го почерпи доста щедро, защото освен че е отхвърлил ролята на Хан Соло, Ник Нолти е отказал и тази Индиана Джоунс. По този начин той буквално е изградил кариерата на своя колега Форд.