Алекс Петифър, Мария Бакалова и Франк Грило ще водят криминална драма ''Branded''

  • Сподели:
Алекс Петифър, Мария Бакалова и Франк Грило ще водят криминална драма ''Branded''

Базиран на статията на писателя Дейвид Гран в The New Yorker и режисиран от Киърън Хоукс, филмът разказва историята на произхода на организираните престъпни банди в американската затворническа система.

''Branded'' е втори филм за британския режисьор Хоукс, след хоръра ''Piggy'' от 2012 г.

Бестселърите на Гран са послужили като вдъхновение на филмите - ''Старецът и пистолетът'' на Дейвид Лоури и предстоящия криминален филм ''Убийците на цветната луна'' на Мартин Скорсезе с участието на Леонардо ди Каприо и Робърт Де Ниро.

Петифър играе Тейлър, някога обещаващ футболист, излежаващ доживотна присъда за убийството на наркодилър. Грило играе Картър, опасен лидер на доминиращата бяла банда в Сан Куентин, който взема Тейлър под крилото си и го подготвя като бъдещ лидер.

Опитът на властите да разбият бандата чрез разпръскване на членове в други затвори само разпространява влиянието ѝ в цялата система и в крайна сметка по улиците. Тейлър се оказва в центъра на растяща империя, печелещ сериозни пари и възможността да се ожени и да издържа любовта на живота си Лили (Мария Бакалова).

Когато Лили забременява, а насилието в бандата ескалира, Тейлър е принуден да се изправи пред най-трудния избор. Ще има ли той смелостта да събори империята, която е помогнал да изгради?

Филмът е в предварителна подготовка преди есенните снимки. HanWay Films придобива правата за международните продажби и ще дебютира филма в Кан.

''Branded''  е продукция на Identity Media съвместно с Dark Dreams Entertainment. Лентата е продуцирана от Антъни Мастромауро, Грило и Алесандро Камон. Петифър и Аш Авилдсен са изпълнителни продуценти.