ARTE FEASTIVAL 2021 дебютира с ярък фестивален заряд

  • Сподели:
ARTE FEASTIVAL 2021 дебютира с ярък фестивален заряд

Този уикенд Велинград се превърна от спа столицата на България във фестивалната столица на страната с ARTE Feastival, който донесе на публиката много повече от чисто меломанско удоволствие. Дебютът на тридневния празник с пъстра програма, еклектична музикална селекция и атракции за всеки вкус и възраст доказа, че страната ни не е далече от световните стандарти за фестивални забавления.

Хиляди пяха, танцуваха, подскачаха и живяха с ритъма на фестивала и позитивната колективна енергия на публиката и артистите, които станаха част от първото издание на ARTE Feastival. Хедлайнерите на трите вечери – енергичните и безапелационни DUBIOZA KOLEKTIV, легендата на балканската музика, артистът и композитор Goran Bregović и неговият „Оркестър за сватби и погребения“, магическите Morcheeba, общоповече от 40 български и международни звезди, взеха участие в дебюта му като абсолютно всички от предварително обявения line-up станаха част от фестивала.

„Мисля, че с успешно проведения ARTE Feastival 2021 успяхме да убедим и най-големите скептици, че в България могат да се случват събития с размаха и организацията на световните. Вече се готви следващото издание!,“ сподели Стефан Еленков от Fest Team.

На ARTE Fеаstival имаше младежка сцена, разнообразни състезания, демонстрации от световен магьосник, уроци по танци, арт и спортни активности за деца и възрастни, атрактивни кулинарни демонстрации, хубава храна и селекция от напитки на фестивалните барове, много танци и много усмивки.

Организаторите вече планират второто издание на фестивала догодина, а тези, които вече със сигурност могат да се нарекат „фенове“, могат да намерят промо билети в продажбa. За втора поредна година семейният фестивал на България ще предложи богата програма, любими артисти и невероятни атракции. И през 2022 фестивалът ще запази своя тридневен формат. Датите, артистите и местоположението за следващото издание не са известни, но при тяхното обявяване, закупилите промо билети, ще имат десет дни на разположение да върнат билета си, ако пожелаят това.