БГ Радио представя: Акустичен „Концерт на свещи“ с участието на група Остава по случай „Часът на Земята“ на 23 март

  • Сподели:
БГ Радио представя: Акустичен „Концерт на свещи“ с участието на група Остава по случай „Часът на Земята“ на 23 март

15-та поредна година БГ Радио подкрепя световната инициатива „Часът на Земята“. На 23 март медията ще представи превърналия се в традиция „Концерт на свещи“ с участието на група Остава. В 60-те минути, в които всички съпричастни към проблемите на природата ще изключат осветлението в дома си, БГ Радио ще излъчи уникален акустичен концерт на група Остава. Домакин е Атанас Стоянов, водещият на „Любими песни за любими хора“ по БГ Радио. 
Започнал като кампания, приканваща жителите на Сидни, Австралия да угасят осветлението си за един час, „Часът на Земята“ се разраства до хиляди населени места по цялата планета и се превръща в една от най-големите световни инициативи за насочване на общественото внимание към проблема с климатичните промени.

През годините БГ Радио ясно заявява позицията си и показва, че се вълнува от актуалните теми за екология, нулев отпадък и устойчивост. Медията за първи път прави въглероден офсет на музикално събитие в България. Екипът на БГ Радио засажда гора от награди в парк „Гео Милев“, София. Засадените дръвчета успяват да компенсират въглеродните емисии отделени в атмосферата при организацията на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2009 г. 
Първият концерт посветен на „Часът на Земята“  излъчен по БГ Радио прозвучава през 2009 г. Тази година „Концерт на свещи“ ще се проведе на 23 март, събота, в 20:30 ч., а вие можете да го гледате в официалната страница на БГ Радио във Facebook.

Група Остава ще представи акустични изпълнения специално подготвени за концерта на БГ Радио посветен на „Часът на Земята“. Уникални версии на песните „Океан“, „Мама“, „Шоколад“ и още от хитовете им ще звучат в „Концерт на свещи“.
Тази година "Концерт на свещи" по БГ Радио звучи с подкрепата на ИКЕА, като така двете обичани марки се обединяват в името на Земята - нашият по-голям дом! 

Изгасете осветлението в събота, 23 март, в 20:30 ч. и останете с БГ Радио и акустични версии на любимите ви песни на Остава!