Благо от Hayes & Y: На 1 декември ще изсвирим за първи път 3 от новите ни песни

  • Сподели:
Благо от Hayes & Y:  На 1 декември ще изсвирим за първи път 3 от новите ни песни

-Благо, в момента с момчетата от Hayes & Y сте в трескава подготовка за 1 декември, когато ще излезете на сцената на зала 3 на НДК за първи път. Разкажи ни как вървят репетициите и вълнувате ли се от предстоящата среща с феновете?
-Разбира се, много се вълнуваме! Подготвяме се за този концерт от няколко години, първо психически, а сега и реално. Репетираме усилено и нямаме търпение.


-Какво ще чуем на 1 декември, кой ще ви подгре на сцената и готвите ли изненади?
-Вечерта ще бъде открита от Jin Monic, една от най-добрите групи в София през последните 5-10 години. Ще свирим всички песни, които нашите фенове искат да чуят - най-популярните ни, както и 5 от новия ни албум. Свирим 3 от тях за първи път и много ни харесва как се получават.


-Какво бе най-трудното за вас по време на подготовката?
-Най-трудното винаги е да не се отказваш и да не позволяваш на малките пречки да те съборят. Пътят не може да е само нагоре, има застои, има спадове. Най-трудното е да останеш мотивиран. За щастие, в това отношение много ни помагат нашите фенове.-Каква ще бъде организацията на концерта и има ли все още билети в продажба?
-Организацията е много сериозна и сме амбицирани да дадем едно страхотно изживяване на хората. Остават последни билети за концерта - 3/4 вече са продадени.

-Ще има ли афтърпарти след концерта?
-Афтър партито ще е в клуб SODA в непосредствена близост до НДК. DJ Set на Краси Москов. Това ще е един празник за нас.

-Вие живеете в Англия. Как се организира концерт отдалеч?
-Може би малко по-трудно, но ако човек има желание всичко е възможно. За щастие двама от членовете на групата са в София и те поеха голяма част от личните срещи.

-В началото на ноември бяхте в Румъния и то не за първи път. Как ви приема публиката там?
-През тази година успяхме да направим един своеобразен пробив в Румъния. Той дойде след поканата на Summer Well Festival да свирим на тяхната главна сцена. Логично се върнахме няколко месеца по-късно за първия си самостоятелен концерт. Мина изключително добре, много сме щастливи, че изграждаме фен база на още едно ново място.

-С момчетата се събирате преди повече от 10 години и днес вече сте едно работещо успешно цяло. Разкажи ни за целия този път, който сте изминали?
-Пътят ни е дълъг, но и някак неусетно мина. Ние винаги гледаме напред и по този начин не усещаш времето.

-Кой ви подаде ръка в началото и доколко е важно някой да ти подаде ръка в този бизнес?
-Винаги споменаваме името на Георги Георгиев от „Остава“, който е с нас от самото начало. Важно е, със сигурност. Стараем се и ние да правим същото, когато ни се отдаде възможност.-Кои са Hayes & Y? И какво обичат да правят извън музиката?
-Бих казал напълно стандартни софиянци, каквото и да значи това. Всеки има различни хобита и интереси, за себе си мога да кажа, че последните години мисля за музиката непрестанно. Всичко друго, което правя е по-скоро да ме разтоварва - спорт, филми и такива неща.

-Всъщност има ли живот извън музиката?
-Ами май не. Надявам се да не ми се налага да разбера.

-След НДК накъде?
-Само нагоре. Следващата зала. Няма да забравяме и клубната сцена в София, тъй като тя носи различно удоволствие за нас, по-интимен контакт с хората.

-В навечерието сме на най-светлите християнски празници – Бъдни вечер и Коледа. Какво си пожелаваш?
-Пожелавам си да останем задружни и да продължим да постигаме целите си, колкото и време ни отнеме. Но най-вече здраве за всички.

-Вярваш ли, че мечтите се сбъдват?
-Абсолютно. Но не толкова бързо, колкото ни се иска. Трябва търпение и постоянство.