Блясък, любов и алчност ни отвеждат към „Смърт край Нил“ от 18 февруари само в кината

  • Сподели:
Блясък, любов и алчност ни отвеждат към „Смърт край Нил“ от 18 февруари само в кината

Време е да разплетем мистерията.

Романтиката на пустинята има силата да изкушава, но и да убива. Този петък, 18 февруари, едно от най-емблематичните и обичани произведения на легендарната майсторка на криминални мистерии Агата КристиСмърт край Нил оживява на голям екран в нова впечатляваща екранизация. Начело на амбициозната продукция застава сър Кенет Брана, който вече има опит с пищните киноадаптации по Агата Кристи със световния хит Убийство в Ориент експрес. Освен като режисьор, Брана, който преди няколко дни влезе в киноисторията като творец с 8 номинации за „Оскар“ в седем различни категории, се завръща и в главната роля на прочутия детектив Еркюл Поаро.

Смърт край Нил обединява драма и трилър-мистерия в един разтърсващ сюжет и ще предложи на зрителите в киносалоните едно незабравимо и вълнуващо изживяване, изпълнено с изтънченост, блясък, романтика и… смърт. Ексклузивно видео ни отвежда зад кулисите на филма, където режисьорът Кенет Брана и звездите Гал Гадот, Ема Маки, Летиша Райт и Ръсел Бранд споделят за вродената любов на хората към пъзелите и разгадаването на улики и  разкриват интригуващи подробности за ефектния начин, по който неимоверната сила на историята и темите на Смърт край Нил са реализирани на екран.
Допълнителен поглед към филма ни дава и специален откъс, който ни запознава с някои от основните действащи лица. Всеки от тях крие тайна и всеки от тях става заподозрян, когато немислимото спохожда един от пасажерите на парахода „Карнак“. Престъплението е убийство и само Еркюл Поаро може да разкрие извършителя. 

Смърт край Нил ще ни качи на борда на парахода „Карнак“ и ще ни отведе по мистичните и величествени води на река Нил на незабравимо и вълнуващо пътешествие, в което идиличната ваканция на Еркюл Поаро е прекъсната от жестоко убийство. Убийството обаче е само началото! Редица опасности и поредица шокиращи обрати ще държат зрителите в киносалоните в напрежение до самия край, а истината за престъплението е неочаквана, шокираща и брутална, и ни разкрива какви са смъртоносните последици от емоционалния хаос, предизвикан от пронизващата и обсебваща любов.

Режисьор и изпълнител на главната роля на Еркюл Поаро в Смърт край Нил е Кенет Брана (Тор: Богът на гръмотевиците, Убийство в Ориент експрес, Пепеляшка), а сценарист е Майкъл Грийн, по едноименния роман на Агата Кристи. В продуцентския екип на филма се включват внукът на Агата Криси Матю Причард и правнукът ѝ – Джеймс Причард, а сред впечатляващия актьорски състав са звездите Гал Гадот, Арми Хамър, Роуз Лесли, Анет Бенинг, Ръсел Бранд, Том Бейтман, Летиша Райт, Али Фазал, Доун Френч, Ема Маки, Софи Оконедо и Дженифър Сандърс и др.

Разплитаме мистерията със Смърт край Нил от този петък, 18 февруари, само в кината.

Зад кадър „Опасно пътешествие“: https://www.youtube.com/watch?v=04Y-U9k1xaM

Клип „Кой кой е“: https://www.youtube.com/watch?v=5y5PvX83c70