Блясък по френски - Кан 2021

  • Сподели:
Блясък по френски - Кан 2021

74-ото издание на филмовия фестивал в Кан е сред най-очакваните филмови събития за годината. Фестивалът трябваше да бъде отменен миналата година поради пандемията на коронавируса и не се състоя.

Това лято обаче звездите ще могат да се разходят по червения килим в целия си блясък и великолепие, а някои ще си тръгнат от там и с почетната награда - Златна палма. Началото на Международният филмов фестивал, както и на церемонията, бе поставено с премиерата на дългоочаквания музикален филм "Annette" на френския режисьор Леос Каракс.

Изданието на фестивала ще се проведе от 6 до 17 юли. Тази година Спайк Лий ще бъде президент на журито. Той прие поканата миналата година и обеща да я уважи през 2021 г. Силният коз на Фестивала е да уважи войнстващ режисьор, който ще стане първият чернокож ръководител, заемащ тази престижна позиция. Спайк Лий ще бъде подпомаган от 5 жени и 3 мъже: Мелани Лоран, Мати Диоп - френско-сенегалски режисьор и актриса, Милен Фармер - канадско-френска певица и автор на песни, Маги Джиленхол - американска актриса, режисьор и продуцент, Джесика Хауснер - австрийски режисьор и сценарист, Клебер Мендонса Филхо - бразилски режисьор, филмов програмист и критик, Тахар Рахим - френски актьор и Сонг Канг-Хо - южнокорейски актьор.

Разгледайте снимките от церемонията тук:

 {GALLERY}

Блясък по френски - Кан 2021
Mарион Kотияр
Блясък по френски - Кан 2021
Маги Джиленхол
Блясък по френски - Кан 2021
Джоди Фостър
Блясък по френски - Кан 2021
Изабел Юпер