"Бон-Бон“ заживяват на покрив с „Kотешката банда“

  • Сподели:
"Бон-Бон“ заживяват на покрив с „Kотешката банда“

В истински покрив с множество комини, капандури, стълби и пързалки ще се превърне сцената на Joy Station на 28 септември, когато талантите от „Бон-Бон“ ще се съберат като „Котешката банда“. Над 50 малки актьори ще разказват на публиката забавни истории за приятелството, вдъхновени от музиката на Стефан Димитров, аранжирана от Борис Чакъров и украсена от богати вокални аранжименти на Яна Балева и Елизабет Нешева.
Семеен празник, наситена с много смях, оригинални костюми и танци, звук и лайт дизайн на световно ниво, обещават създателите н спектакъла от „Бон-Бон мюзик“, които с мащабни декори ще превърнат клуба в Студентски град в Къщата на безстрашните котета. В „Котешката банда“ колоритният режисьор Бисерка Колевска, носител на множество международни награди, успява да погъделичка детското в душата на всеки зрител, независимо от възрастта му.
Либретото и текстовете на песните са на приятеля на „Бон-Бон“ Гергана Сотирова, която е посветила историята на нейния котарак Бари. Акцент в „Котешката банда“ е хореографията на Жасмина Стоянова, а за преобразяването на децата-актьори в приказни герои отговаря художникът на костюмите Златка Вачева.
С откъси от спектакъла „Бон-Бон“ спечелиха престижния бронзов медал в категория "Мюзикъл" на Световното първенство по танци Dance World Cup ‘19. Това е най-мащабното многожанрово танцово състезание в света за деца и младежи от 4 до 25 години. В него участваха над 20 000 състезатели от 54 страни. В продажба е и книжка с либретото и CD с песните и инструменталите на мюзикъла, с която „Котешката банда“ ще може да се поставя върху импровизирани детски сцени.
Със стотици проекти зад гърба си, в това число много телевизионни предавания, концерти, благотворителни кампании, мюзикъли, Рози Караславова и създадената от нея вокална формация „Бон-Бон“ изпълняват мисията си да създават стойностна българска музика за деца.
С „Котешката банда“ Joy Station открива новата учебна година с посланието „На приятел лапа давай и в беда го защитавай!“.