Борислав Чучков: Вярвам, че трябва да отделяме повече време на усмивките по лицата си

  • Сподели:
Борислав Чучков: Вярвам, че трябва да отделяме повече време на усмивките по лицата си

-Г-н Чучков, вече две седмици няма Sofia Summer Fest, а на столичани и гости на столицата вече им липсва. Каква е равносметката след четвъртото издание на фестивала?

-Имахме най-успешното ни издание от създаването на фестивала преди 4 години. Посрещнахме над 80 000 посетители, а в Google Maps имаме 450 000 посещения на локацията ни, което показва разпознаваемост и добре свършена работа на всички нас.

-Кое беше най-посетеното събитие тази година?

-Не мога да отлича само едно, защото имахме над 30 напълно разпродадени събития, а и е различно когато имаш театър със седящи места и определен капацитет и концерт, в който можеш да пускаш и правостоящи. Но сред музикалните ни неща силни бяха Керана и Космонавтите, The Winner Tour на Влади Михайлов, Васил Найденов; от театрите сред напълно разпродадените бяха „Горката Франция“, „Игра за двама“, „Пощенска кутия за приказки“, „Баща ми се казва Мария“ и др.

-С всяка година фестивалът е все по-посещаем. Но с това се вдига и вашата отговорност да представяте все по-интересни събития. Как успявате да доловите вкусовете на зрителя и какъв е профилът на хората, които посещават фестивала?

-Профилът на посетителите ни е шарен, но това което ги обединява е интересът им към култура на открито и добро прекарване в София през лятото. За тези четири години правим нашите анализи и виждаме какви събития имат успех и какви не, като разбира се стремим да държим нивото, което сме изградили.


Със своя син на Sofia Summer Fest.

-Ще има ли Sofia Summer Fest и догодина?

-Разбира се! Вече работим по програмата.

-Предполагам има изпълнител, било то музикант или актьор, който искате да видите на ваша сцена, но все нямате възможност. Кой е той /те?

-Основната ни цел е фестивалът да стане международен и работим в посока да организираме чуждестранни постановки и събития. Ако говорим за България, разбира се мечата би било да видим Лили Иванова на нашата сцена. 

-Стартирайки идеята за фестивала преди 4 години, вярвахте ли, че днес ще сте тук и ще сте постигнали толкова много?

-Абсолютно. От ден първи вярвахме в успеха и че ще отнеме време, докато нещата се получат, иначе нямаше да се заемем.

-Защо решихте да се разраснете и да направите същия фестивал и в Перник – Pernik Summer Fest?

-За нас е важно летния фестивал да има своите изнесени издания и в други градове, защото по този начин достигаме до още повече публика и различна такава. В Перник правихме две издание вече, като тази година бяхме на площада. Планираме и там да стане традиция и да го има всяка година.

-Извън организирането на фестивала, с какво е заето ежедневието ви?

-В момента съм част от актьорския екип на сериала „Алея на славата“ на Нова телевизия. Отделно с Ради Георгиев разработваме като продуценти и наш сериал, който се надявам да успеем да реализираме съвсем скоро.


С брат си Виктор позират със своя баща - композиорът Виктор Чучков.

-Вие сте роден в семейството на големи музиканти и музиката ви съпътства непрекъснато. Последно ви засякохме ви на концерта на Владимир Ампов – Графа  на Националния стадион. В добра посока ли се развива българската музика, според вас?

-Влади направи страхотна и много важна крачка за развитието на българската музика и мога само да го поздравя, защото пое огромен риск със стъпването си на стадион Васил Левски, но показа на всички, че мястото му е именно там. За развитието на музиката съм оптимист, вярвам, че имаме качествени музиканти и групи.

-Преди няколко месеца споменахте, че работите по развитието на проект за сериал с екипите на „Чучков Брадърс“ и 8pm. Докъде стигна той?

-Да. Сериалът ни е готов като идея, актьори и локации. В момента предстоят срещите с телевизиите, за да видим къде бихме успели да го реализираме.

-Къде могат да ви срещнат феновете през почивните дни?

-Ако не съм на снимки, обичам да се разхождам из София. Могат да ме видят на най-различни градски места.

-Какво четете в момента?

-Сценария за следващите епизоди на „Алея на славата“.

-Има ли книга, която искате да екранизирате някой ден?

-„Стажът“ на Ради Георгиев

-Какви истории обичате да разказвате?

-Смешни. Вярвам, че трябва да отделяме повече време на усмивките по лицата си, затова и гледам когато сме с компания да ни е забавно.

-А ако трябва да озаглавите своя живот, вашата история досега, какво заглавие бихте й дал?

-Рано е за такова заглавие (усмихва се).