Der Hunds: 20 години рокендрол и приятелство

  • Сподели:
Der Hunds: 20 години рокендрол и приятелство

Тази година алтернативната рок група Der Hunds става на 20 години. Празненствата за забележителното им музикално пътешествие са на 21 октомври в столичния клуб Mixtape 5, когато с голям концерт бандата ще отбележи две десетилетия музика, приятелства и рокендрол истории с много приятели и гости.

Групата е създадена през 2003 г. от Боби “Косатката” Мудолов – вокалист и основен артистичен двигател на бандата. Боби, Мартин Евстатиев, Деян Петков и Иво “Пифа” Петров имат стабилно присъствие на българската алтернативна сцена и много странични музикални проекти, но Der Hunds e бандата, която запалва огъня в тях.

Бандата печели редица първи места в радиокласациите, взима участие в световноизвестния холандски фестивал Eurosonic-Noorderslag в Грьонинген и издава три албума. След последния, излязъл в разгара на ковид пандемията в 2020 „Apocalyptoholics“, Der Hunds вече работят по нова музика и обещават да споделят част от нея на концерта на 21 октомври.

В двайсетгодишното музикално пътешествие до Der Hunds винаги са били техните приятели и братя по китари от Soundprophet и изборът именно тази банда да бъде специален гост на концерта, е повече от логичен. Soundprophet ще забият характерната си сурова енергия преди Боби Косатката и компания да се качат на сцената в Mixtape 5.

Вратите отварят в 19, а музикалната селекция с гръндж, инди и чист рокендрол преди и след концерта в поверена на Краси Москов, познат от ефира на радио Z-Rock и нощните клубове на София.