''Девет перфектни непознати'' - сериалът, който трябва да гледате

  • Сподели:
''Девет перфектни непознати'' - сериалът, който трябва да гледате

"Девет перфектни непознати" е звездната адаптация по романа на писателката Лиан Мориарти. Сериалът проследява съдбите на група хора от различни среди, които посещават уелнес, терапевтичен център, наречен "Tranquillum House". Те смятат утопичното място за 10-дневно възстановително убежище.

Но това не е ваканция, която скоро ще забравят. Водена от мистериозната и ефирна Маша Дмитриченко (Никол Кидман) и нейните слуги, курортът обещава възстановяване, щастие, свобода и изцеление. Но на каква цена?

ТОВА Е СЕРИАЛ ЗА БОЛКАТА
Сериалът обсъжда болката, но онази, емоционалната и строго личната. Героинята на Реджина Хол е разведена жена, която се надява, че отслабването ще помогне за нейните проблеми. Франсис Уелти, ролята, в която Мелиса Маккарти се превъплъщава, е писател- романист, изпитваща неуспехи в кариерата и личния си живот. Семейство Маркони пък са изгубили син.

НЯКОИ ОТ ГОСТИТЕ СЕ ПОЗНАВАТ
Майкъл Шанън и Ашър Кеди играят съпрузите Наполеон и Хедър Маркони, които са в уелнес центъра с дъщеря си Зоуи (Грейс Ван Патен), след като претърпяват загуба. Мелвин Грег и Самара Уивинг играят семейната двойка Бен и Джесика Чандлър, които са овладели фасадата на привидното съвършенство.

И двете семейства изпитват емоционално напрежение в отношенията си. В един момент, по време на упражнение за доверие, скръбта на Хедър я поглъща толкова много, че тя мисли да се хвърли от скала в пропастта.

Когато Зоуи среща Маша (Никол Кидман) в Tranquillum, инстинктът ù е да избяга, но няма къде да отиде.

МИМОЛЕТНА СЛАВА СЪЩО Е ТЕМА, КОЯТО СЕРИАЛЪТ РАЗГЛЕЖДА
Героят на Боби Канавейл се е преобразил физически, качил е килограми и не желае да бъде разпознаван. Образът е на бивш спортист и агресивен ерген, чието поведение идва от отчаяние.
Канавейл обяснява за ролята си: "Тони е човек, който се опитва да се събуди. Животът му е вцепенен от всички лекарства и взаимоотношения. Мисля, че всякакъв вид провокация ще го стимулира по правилния начин."

"ДЕВЕТ ПЕРФЕКТНИ НЕПОЗНАТИ" ЖОНГЛИРА С ПРЕДСТАВИТЕ НА СОЦИАЛНИТЕ МЕДИИ ЗА СЪВЪРШЕНСТВОТО
Джесика Чандлър е красива, но ú липсва самочувствие и увереност. Тя е пристрастена към телефона си, от когото трябва да се откаже при настаняването. Правилото важи за всички останали.

TRANQUILLUM ТЪРСИ ХОРА, КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ ТАКА, СЯКАШ СА ИЗЧЕРПАЛИ ВСИЧКИ ДРУГИ ОПЦИИ
Защо Джесика и Бен, които се качват в луксозна спортна кола, биха дошли тук, когато просто можеха да опитат терапия за двойки? Или когато можеха да прекарват времето си в релакс в хавайски луксозен хотел с Wi-Fi?

Мани Джасинто добавя: „В целия ни живот идва момент, в който просто достигаме до онази точка на отчаяние, където имаме нужда от помощ. Не можем да го намерим в съпруга си или в семейството си. Значи имаме нужда от някого, когото да ни каже, че всичко ще бъде наред. А когато пък сме толкова уязвими, може да има злоупотреба с власт и с доверие."

СЕРИАЛЪТ ИЗСЛЕДВА НЕРАВЕНСТВОТО НА БОГАТСТВОТО
Подобно на "Белият лотос" на HBO, "Девет перфектни непознати" изследва ексцесиите и очакванията на богатите хора и как някои губят от поглед човечността на служителите, които се грижат за техните капризи.
И докато "The White Lotus" очертава строги линии около своите предимно бели гости и етнически разнообразен персонал, "Nine Perfect Strangers" предлага комбинация от двете страни на уравнението.

КИДМАН ОСТАВА В ХАРАКТЕРА НА ОБРАЗА СИ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ
"Някак си намерих акцента, тъй като събра цялата житейска история на Маша и го превърнах в руско-американски микс. Първата сцена, която заснехме, беше сцената, в която влизам в стаята и казвам:„ Аз съм Маша. Добре дошли в Tranquillum. И тогава успях да остана на това място.", каза Кидман пред репортери по време на панела TCA. 

Желязната Кидман добавя също, че: „Исках през цялото време да излъчвам много спокойна лечебна енергия. Спомням си, че отивах при хората, слагах ръка на сърцето им или ги държах за ръка."
Актрисата хамелеон е заявила по време на снимките, че няма да реагира на името "Никол".