Деян Донков представя „Камбаната“ на 8 декември

  • Сподели:
Деян Донков представя „Камбаната“ на 8 декември

Софийската премиера на спектакъла „Камбаната“ е едно от специалните събития, с които „Киномания“ ще изненада публиката си. 

Зрителите ще могат да видят постановката на 8 декември от 19:00 часа в зала 1 на НДК.

„Какмбаната” е моноспектакъл на Деян Донков по едноименния роман на Недялко Славов. Трагичен разказ за сложния, изпълнен с драматични препятствия път на бивш затворник, лежал за две убийства. Изповед за катарзиса и духовното просветление на героя, за светлината и силата, която му дават любовта и вярата.

„Камбаната” е спектакъл, който разтърсва зрителя емоционално и го възвисява духовно, извежда го от комфорта на наблюдател и го въвлича в силни страсти с въздействащи картини на приземяваща житейска реалност. Сценичното действие ни сграбчва с мощната енергия на тоталното актьорско превъплъщение на Деян Донков.

Като контрапункт през спектакъла преминава лирическата музикална тема - песента на неговия герой Вено, изпълнявана на живо от оркестър Карандила.

Актьор с неподражаемо присъствие на сцената и екрана, Деян Донков разкрива вечно търсещата си творческа същност с куража си да избере сложна тема, далеч от комерсиалното забавление. Склонността му към експериментиране води до особеното, кинематографично въздействие на спектакъла.

„Целта ми с този мистичен, фантастичен, отчасти комичен, красиво поетичен, дори епичен, крайно драматичен, а в края си трагичен разказ е да пропътувам дългия и мъчителен път до човешкото сърце”, казва Деян Донков.

„Камбаната“ е театрално събитие, коeто възприемаме със сетивата и емоциите си.

 Със специалното участие на Оркестър “Карандила”

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Проектът е част от програма Наследство II на Фондация Пловдив 2019. „Киномания“ е част от Календара на културните събития за 2021 г. на Столична община.