Дейвид Гарет издаде нов сингъл с прочутия Андреа Бочели 

  • Сподели:
Дейвид Гарет издаде нов сингъл с прочутия Андреа Бочели 

 Песента „Ave Maria” e част от предстоящия албум на виртуозния цигулар

Преди броени дни магнетичният Дейвид Гарет отново зарадва фенове си, като съобщи, че в края на тази година ще издаде нов албум, озаглавен „Iconic”.

Албумът предстои да излезе на 4 ноември, а песните в него са вдъхновени и посветени на легендарните цигулари Дворжак, Глук, Менделсон, Шуман и още много други, на които Гарет се възхищава от дете.

Новата продукция ще включва и дуетни аранжименти с бившия му учител Ицхак Пърлман, както и със звездния италиански тенор Андреа Бочели. Дуетът с Бочели, на вечната и пленителна „Ave Maria”, е вече факт и може да бъде чут и видян в музикалните онлайн платформи. 

А докато публиката е в очакване на новите произведения на виртуозния цигулар, европейското турне на Дейвид Гарет е в разгара си. Българските фенове ще имат удоволствието да се насладят на емоционален и вълнуващ концерт под откритото небе на стадион „Юнак“ в София.

Турнето „ALIVE” ще продължи до октомври месец, а част от песните, които публиката ще чуе на 30 август на стадиона, са емблематичните „Staying Alive”, „What a Wonderful World”, “Beauty and the Beast” и „Imagine”, рок хитовете „Enter Sandman” и „Paint it Black”, както и интерпретациите на класически творби като „Confutatis“ на Моцарт и “Dance of the Knights” на Прокофиев.

Последни бройки билети за събитието на 30 август могат да бъдат закупени в мрежата на Ивентим в цялата страна и онлайн от eventim.bg на цени от 85 до 170 лева. Всички билети важат без необходимост от презаверяване за новата локация на концерта.