Диктаторът

  • Сподели:
Диктаторът

Безспорно едно от най-свежите заглавия по кината в момента е “Диктаторът” - поредният хит на вездесъщия комик Саша Барон Коен (“Борат”, “Бруно”). Да попаднеш на сполучлива комедия в морето от 3D екшъни за извънземни и супергерои, заляло кината, е истинска глътка чист въздух.

Британецът Саша, който навремето е работил и като фотомодел (дори да не ви се е вярвало, докато сте гледали Борат), има уникалната способност даизгражда разпознаваеми и колоритни персонажи, чиято визия и реплики не могат да бъдат сбъркани.

Така е и с диктатора Аладин, който е генерал адмирал на измислената държава Уадия. Зад скечовете и нелепите ситуации, в които той попада в пътуването си до Америка, стои пародиране на диктатурите в съвременния свят и осмиване на демократичните държави - смело, язвително и много забавно. (Сравнението на демокрацията с жена-хипи –фениминстка с космати подмишници, в която все пак сме влюбени, е на ръба на гениалното!)

Колкото и противоречиви да са реакциите към филмите на Коен, със сигурност “Диктаторът” си заслужава, дори само заради великия си саундтрак!

Диктаторът