Доли Партън оттегля номинацията си за Залата на славата: "Не чувствам, че заслужавам това право"

  • Сподели:
Доли Партън оттегля номинацията си за Залата на славата: "Не чувствам, че заслужавам това право"

В изявление, публикувано в социалните си мрежи в понеделник, Партън изрази желанието си името ù да бъде извадено от списъка с номинираните за Залата на рокендрол славата през 2022 г.

Легендарната кънтри изпълнителка написа:

"Въпреки че съм за изключително поласкана и благодарна да бъда номинирана за Залата на славата, не чувствам, че заслужавам това право. Не искам гласовете да се разпределят, заради това мое решение, за това се оттеглям с респект и уважение."

Грами носителката продължи: "Надявам се, че Залата на славата ще прояви разбиране и някой ден, ако съм достойна, ще разгледа номинацията ми отново.
Това обаче ме вдъхнови да издам страхотен рокендрол аблум в даден момент в бъдещето. Нещо, което винаги съм искала да направя.
Съпругът ми е тотален рокендрол фен и винаги ме е насърчавал да създам такъв албум. Пожелавам успех на всички номинирани и отново благодаря за комплимента."

Освен Партън, тазгодишният списък на номинираните за Залата на рокендрол славата включва: Еминем, Rage Against the Machine, Лайънъл Ричи, Дюран Дюран, Карли Саймън, A Tribe Called Quest, Кейт Буш, Дево, Бек, Judas Priest, Eurythmics, Пат Бенатар, Фела Кути, MC5, New York Dolls и Dionne Warwick.

Това не е първият път, в който Партън отказва дадено свое признание, смятайки, че не е достойна за него. През 2021 г. тя помоли законодателите на родния си Тенеси да не взимат решение на територията на щата да бъде позиционирана статуя в нейна чест.
Наред с това, два пъти е отказала президентския медал за свобода от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. 

Легендите нямат нужда от почести, награди и медали, за да бъдат легенди. Те просто са!