Джанет Джаксън - документалният филм за една икона

  • Сподели:
Джанет Джаксън - документалният филм за една икона

Джанет Джаксън най-накрая споделя своята история и то по решителен и безкомпромисен начин. От първо лице и с отворено сърце.

Janet Jackson - документалният филм от две части, обхващащ кариерата за Джанет — ще получи телевизионната си премиера на 28 януари. Lifetime и A&E обявиха новината в социалните медии, където споделиха нов триминутен трейлър за филма. Клипът включва сегменти от интервюта с Миси Елиът, Марая Кери, Q-Tip, Джанел Моне, Теяна Тейлър, Тайлър Пери, Упи Голбърг, Пола Абдул, Самюъл Джаксън - които говорят с възхищение за емблематичната кариера на иконата.

Датата на излизане на първата част от филма пристига на 40-ата годишнина от едноименния дебютен албум на Джаксън от 1982 г. 
Четиричасовият документален филм се работи в продължение на пет години и включва невиждани досега кадри от професионалния и личния живот на Джаксън. Той беше обявен, че ще се снима през март 2020 г. и бе заснет по времето на смъртта на баща ѝ Джо Джаксън през юни 2018 г.

Попитана защо иска да създаде този филм и да обясни толкова лични подробности в него, при условие, че тя не дава никаква информация на света за себе си и брани пространството си, Джанет отговаря, че това е нещо, което трябва да се направи.
Може би като някаква ретроспективна равносметка и вид пречистване. Едно изяснение и продължаване напред. Изяснение най-вече да си на чисто със себе си, а не с тези, които както се посочва и в трейлъра "първо те издигат, а после чакат да те съборят" - очевидно се има предвид кръвожадните фенове.

Джанет Джаксън е най-младата в семейството си и на въпроса с кой от петте си братя и две сестри е била най-близка, тя отговаря братята Ранди и Майкъл.
Майкъл Джаксън почина на 50-годишна възраст през 2009 г. и все още има спорове относно сексуалните обвинения на деца срещу покойния крал на попа.
Семейството му дълго време отричаше обвиненията и той бе оправдан по тях след процес в Санта Мария, Калифорния, през март 2006 г.
Джанет признава, че обвиненията срещу известния ѝ брат са дали трайно отражение върху музикалната ѝ кариера.


"Виновна по асоциация. Предполагам, че така го наричат, нали?" - казва тя.


В документалния филм неизменно ще бъде засегната и скандалната тема, която бе наречена "Nipplegate". Става дума за шоуто по време на Super Bowl от 2004 г., в което Джъстин Тимбърлейк дръпна част от горнището на Джанет и по този начин се разголи гърдата ѝ пред зрителите.
От този инцидент изпълнителката също понася тежестта на критиките, както и за известно време не се появява по събития, награди и се говори, че губи предложения за роли.
Всичко в нейния живот носи своите последици и изглежда, че повечето не са по вина на Джанет.

Филмът е режисиран от Бен Хирш.