Джаред Лето за ролята си на кръвожаден антигерой в ''Морбиус''

  • Сподели:
Джаред Лето за ролята си на кръвожаден антигерой в ''Морбиус''

Джаред Лето е първият актьор, който се вмъква в кожата на известния лекар Майкъл Морбиус

Това е първият път, в който доктор Майкъл Морбиус е изобразен на екран. Той е известен като един от анти-героите на вселената на Marvel, а от Лето зависи да се вмъкне в кожата на кръвожадния вампир.

За тази си роля 50-годишният актьор показва топ форма на тялото, която по нищо не си прилича с предходния му образ на глуповатия Паоло Гучи от лентата ''Домът на Гучи''.

Прочетете какво има да каже ексцентричния Лето за ролята на Морбиус, за най-трудната за снимане сцена и за суперсилата, която би мечтал да притежава.

Какво е да сте първият Морбиус на екрана?
- Страхотно е! Това е една от причините да приема ролята. Трудно е да се намери герой, който да не е игран преди, особено във вселената на Marvel. Голяма чест е, че бях помолен да съживя този образ.

Колко антигерой според вас е Морбиус?
- Срещаме доктор Морбиус, когато е много болен и търси лек за своята рядка болест. Тогава той намира такъв и става здрав и силен, но в крайна сметка няма други възможности, освен да се бори с първичните си импулси. Той е антигерой, защото постоянно е на ръба между доброто и злото.

Как се подготвихте за ролята?
- Първо, прочетох всички комикси. След това работих с лекари, учени и хора с редки заболявания, за да науча колкото се може повече за обстоятелствата на героя ми. Благодарение на хората с редки заболявания, се образовах в този процес. Те ме напътстваха.

Коя беше най-трудната сцена за заснемане?
- Беше в началото, когато Морбиус е болен. Физически бе трудно и истинско предизвикателство да ходя като него за продължителни периоди от време. Наистина исках да отдам почит на този герой по много специфичен начин.

Между вас и Морбиус има ли някакви прилики?
- Когато се трансформира с дългите си нокти, той е доста добър в катеренето навсякъде. Аз също много харесвам скалното катерене.

В кожата на Морбиус, срещу кой друг противник във Вселената на Marvel бихте искали да се изправите?
- Ако не срещу Спайдърмен, би било забавно срещу Венъм. Всички актьори са страхотни.

Каква суперсила бихте искали да притежавате?

Да мога да летя във въздуха.

Какъв съвет бихте дали на някой, който иска да се занимава с кино?
- Трябва да сте сигурни, че го искате повече от всичко. Бъдете готови да поемате големи рискове.