Джъстин Тимбърлейк продава целия си музикален каталог за 100 милиона долара

  • Сподели:
Джъстин Тимбърлейк продава целия си музикален каталог за 100 милиона долара

Джъстин Тимбърлейк продаде целия си музикален каталог на Hipgnosis Song Management, в сделка, за която се твърди, че е на стойност 100 милиона долара, според оценка наThe Wall Street Journal.

Носителят на Грами сключи сделка с Hipgnosis Song Management, която включва авторски права върху приблизително 200 песни, които Тимбърлейк е написал или е съавтор, включително хитове като "SexyBack" и "Can't Stop the Feeling".

Основана от бившия музикант Меркуриадис, Hypgnosis, която е подкрепена от частната инвестиционна фирма Blackstone - преди това сключи сделки с изпълнители и автори на песни като Нийл Йънг, Линдзи Бъкингам и бандата Red Hot Chili Peppers.

Основателят и главен изпълнителен директор на Hipgnosis, Мерк Меркуриадис, каза:

"Джъстин Тимбърлейк е не само един от най-влиятелните творци през последните 20 години, но е и един от най-великите автори на песни на всички времена. Неговите хитове  включително „Cry Me a River", „Rock Your Body", „SexyBack", „My Love", „What Goes Around... Comes Around", „Suit & Tie", „Mirrors" и „Can't Stop the Feeling" са сред най-емблематичните за периода."

''Вълнувам се, че мога да си партнирам с Мерк – той цени артистите и тяхната творческа работа и винаги е бил силен привърженик на авторите на песни и разказването на истории", каза Тимбърлейк в изявление.

Меркуриадис добави: "Осъществяването на тази сделка беше плод на труд и любов. Радвам се да го приветствам в семейството на Hipgnosis. Това е началото на нещо, което вярваме, че ще бъде една невероятна връзка, важна за всички нас."

Тимбърлейк стана известен като част от популярната момчешка банда *NSYNC, като в крайна сметка напусна, за да преследва солова кариера, която оттогава създаде пет студийни албума и 40 сингъла. Той е един от няколкото изпълнители, които наскоро продадоха своите каталози с песни, следвайки поп певци като Бруно Марс и Райън Тедър и музикални ветерани като Боб Дилън и Брус Спрингстийн.