Джазменът Боби Вълчев подарява на любимата си песен за “Свети Валентин”

  • Сподели:
Джазменът Боби Вълчев подарява на любимата си песен за “Свети Валентин”

Дан Браун събира влюбените преди 5 години

Песента излиза специално на 14-ти февруари, на български език, с романтични кадри от Дубай. 

“В ритъма на любовта” е вдъхновена от сватбата на най-успешния ни джазмен в чужбина, която се състоя през юни миналата година. Освен това е и специалният подарък за празника на влюбените за избраницата му Христина. 

Песента е на български език, с динамично и лятно настроение, което препраща към горещи емоции. Посветена е на хубавите неща в живота, към които всеки се стреми. 

Романтичният клип пресъздава първата среща на влюбените, които се запознават в парка Студентски град в София преди 5 години.  Оказва се, че и двамата четат по едно и също време “Шифърът  на Леонардо” на Дан Браун - книгата, която Боби забелязва в ръцете на Христина. Именно общият вкус за книги бележи началото на разговора им, който прелива в съвместен живот.

Мястото на клипа е не по-малко символично - резерватът “Езерата на любовта” в Дубай. Той е известен с много езера, две от които във формата на сърца, преплитащи се едно в друго. 

Подобен в живота, в процеса на снимките, разбира се, не липсват и екстремни моменти. Едно от тях е, когато двамата се загубват с ниска спортна кола по пътя към резервата, който минава през пустинята.

Песента “В ритъма на любовта” е поздрав към всички, влюбени в живота.

Боби Вълчев е роден в София. Започва да свири на пиано в ранна детска възраст. Възпитаник е на софийското музикално училище „Любомир Пипков„ - специалност тромпет. Завършва НМА„ Проф. Панчо Владигеров“ с две специалности – „Джаз пиано“ в Инструментален факултет и „Композиция“ в Теоретико – Композиторския факултет.

Работи като асистент професор в Майсторския клас на Милчо Левиев, но след това заминава за Лондон, за да продължи образованието си в „Guild school of music“. В космополитния град, българският пианист  твори с Маркъс Милър, Джордж Бенсън, Клод Джей Уудс от Earth и Wind & Fire. 

През 2011 започва приключението в Дубай. Там работи като музикант, преподава пиано и пеене в GEMS Education schools, което е най-голямата музикална школа и се изявява на престижни музикални събития. Наскоро музикантът получи и изключително високо отличие – златна виза от правителството на Обединените Арабски Емирства за принос към културата и образованието на Дубай.