Джони Деп ще режисира филм за Модилияни, продуциран от Ал Пачино

  • Сподели:
Джони Деп ще режисира филм за Модилияни, продуциран от Ал Пачино

Джони Деп се готви да режисира първия филм от 25 години насам, партнирайки си с копродуцента Ал Пачино, за да създаде биографичен филм за художника Амедео Модилияни.

Джони Деп ще режисира първия си филм от 25 години насам, завръщайки се в Холивуд след делото за клевета срещу бившата си съпруга Амбър Хърд.

59-годишният актьор ще режисира лентата ''Modigliani'', биографичен филм за италианския художник и скулптор Амедео Модилияни, според The ​​Hollywood Reporter.

''За мен ще бъде чест и благословия да представя на екран сагата за живота на г-н Модилияни'', каза Деп пред The ​​Hollywood Reporter. ''Това е бил живот на големи трудности, но евентуален триумф – универсална човешка история, с която всички зрители могат да се идентифицират.''

Продукцията трябва да започне снимки в Европа през пролетта на 2023 г., а кастингът предстои да бъде разкрит скоро.

Новината за филма идва, след като Деп пое ролята на крал Луи XV в ''Jeanne Du Barry'', първата му филмова роля след процеса за клевета срещу Амбър.

Деп ще бъде копродуцент на филма съвместно с Ал Пачино и Бари Навиди, след като дебютира като режисьор с филма ''The Brave'' от 1997 г.

Модилияни, който е базиран на пиесата, написана от Денис Макинтайър и е адаптиран за екран от Йежи и Мери Кромоловски, следва художника в Париж през 1916 г.

''Дълго смятан от себе си за критичен и търговски провал, Модилияни преминава през бурни и изпълнени със събития 48 часа, които ще се превърнат в повратна точка в живота му, в крайна сметка затвърждавайки репутацията му на артистична легенда'', пише THR.

Кой е Амедео Модилияни? 

Италиански скулптор и художник, Амедео Модилияни е може би най-известен със своите голи картини и ясното си изобразяване на човешката форма. 

Модилиани е роден през 1884 г. в Ливорно, Италия и е едва на 35 години, когато умира в Париж, Франция.

Неговите картини сега се оценят на огромни суми пари, а през 2015 г. произведението му Nu couché (Полегнало голо тяло) стана второто най-скъпо произведение на изкуството, продавано някога на търг, след като бе продадено за 170,4 милиона долара в Christie's в Манхатън.

По това време само ''Жените от Алжир'' на Пабло Пикасо, донесена през 2015 г. за 160 милиона долара, бе продадена за повече.