"Джурасик свят" - умело съчетание на комедия и трилър

  • Сподели:
"Джурасик свят"  - умело съчетание на комедия и трилър

За немалко хора датата 12 юни беше дългоочаквана – тогава новият парк – "Джурасик свят" отвори врата след повече от двадесет години и този път той ще посрещне многобройни посетители.

Цяло едно поколение е израснало с "Джурасик парк". Много деца, даже възрастни са били и са запленени от животните, изчезнали преди десетки и стотици милиони години.

Миналата година на 14 април в Хонолулу и Хавай започнаха снимките на дългоочакваното продължение на "Джурасик парк". Дълго отлаган и с множество перипети "Джурасик свят" най-накрая намери своя сценарий и режисьор. След Стивън Спилбърг и Джо Джонстън, Колин Тревъроу зае ръководното място на екипа, снимащ четвъртата част на дългоочакваната поредица.

Равнодушно и недотам добре посрещната трета част – "Джурасик парк III" поставяше много въпроси какво ще се случи, накъде ще продължи истoрията и ще се завърнат ли старите герои – д-р Алън Грант, д-р Ели Сатлър и д-р Йън Малкъм.

Скоро след избора на Тревъроу се разбра, че споменатите по-горе няма да присъстват в "Джурасик свят". За главните роли бяха избрани Крис Прат и Брайс Далас Хауърд. Идеята е, че създателите искат тази четвърта част да е едно ново начало (ребут), с нови герои – това да е един нов парк.

Историята ни отвежда във вече работещия и отворен "Джурасик свят". Няма ги проблемите със сигурността. Всичко е модернизирано и е една добре работеща машина, която предлага атракции на малки и големи. Всичко върви добре, докато желанието за повече инвестиции, пари и надмощие не кара собствениците да поискат да бъде създаден нов вид динозавър-хибрид. Неговата непредвидимост и непознаване довежда до неочакван развой на събитията.

Филмът на Тревъроу заслепява с визуалните си ефекти – от новопостроения парк до образите на всеки един вид от динозаврите. Не липсват смешни моменти, за което най-вече допринася Оуен – героят на Крис Прат. Той е сякаш в противовес с героинята на Брайс Далас Хауърд – Клеър.

Какво да кажем за новия динозавър, който толокова бе обсъждан преди премиерата на филма. Ами, страшен си е.

Филмът умело успява да съчетае комедията със страшните моменти, за което може да запишем услугата на хибрида.

"Джурасик свят" поставя началото на летните заглавия. Само за един ден филмът успя да спечели почти 83 милиона долара, като за уикенда сумата е над 212 милиона долара световно.

Дългоочакваното продължение на "Джурасик парк" най-накрая се случи през тази година. Дали то ще постави началото на нова поредица и кои ще са новите герои е само върпос на време.

"Джурасик свят"  - умело съчетание на комедия и трилър

Филмът на Тревъроу заслепява с визуалните си ефекти – от новопостроения парк до образите на всеки един вид от динозаврите