Експеримент: Евровизия ще се проведе пред публика

  • Сподели:
Експеримент: Евровизия ще се проведе пред публика

Песенният конкурс „Евровизия“ ще може да бъде гледан на живо в Ротердам от ограничен брой зрители, съобщиха от нидерландското правителство, тъй като по този начин надпреварата ще стане част от тестови събития, целящи да оценят доколко е безопасно да се организират подобни мероприятия по време на пандемията.

Всеки желаещ ще влиза след отрицателен тест за Covid-19. Всички делегации, артисти и продуцентски екип, включително и от България, ще следват строг протокол и при никакви обстоятелства няма да влизат в контакт с потенциални фенове от публиката. „Приветстваме това решение на холандското правителство и възможността да поканим фенове да се присъединят към нас в конкурса за песен на Евровизия през май. Ще разгледаме наличните опции и ще съобщим повече подробности през следващите седмици за това как можем безопасно да допуснем публика в залата, ако ситуацията позволи. Здравето и безопасността на всички присъстващи на събитието остава нашият основен приоритет“, казва Мартин Остердал, изпълнителен супервайзор на „Евровизия“.

Според първоначални данни, на събитието ще присъстват не повече от 3500 души, като ще се следи противоепидемичната обстановка в Нидерландия и ако случаите на заразени се увеличат много, правителството може и да не допусне публиката в залата.