Елизабет Дебики и нейната ключова роля като принцеса Даяна

  • Сподели:
Елизабет Дебики и нейната ключова роля като принцеса Даяна

В момента са в ход снимките по петия сезон на драматичната поредица на Netflix - The Crown. 
Австралийската актриса Елизабет Дебики е феноменална в образа си на принцеса Даяна.
Изискванията и очакванията от Дебики са много високи, но тя се справя безукорно и приликата ù с покойната принцеса, е удивителна, казват критиците.
Елизабет, която е най-известна с ролите си в The Night Manager и Guardians of the Galaxy Vol. 2, ще играе кралската роля в последните два сезона на хитовото шоу.
Дебики заменя Ема Корин, която дебютира като младата принцеса в Короната в четвърти сезон, докато Доминик Уест поема поста от Джош О'Конър. 
И двамата техни предшественици бяха номинирани за превъплъщенията си.


„Короната продължава да вдига летвата с всеки нов сезон. Ние нямаме търпение публиката да види предстоящия пети сезон и сме горди да подкрепяме визията на този феноменален актьорски състав в настоящите сезони.", казва Синди Холанд, вицепрезидент на Netflix за оригинално съдържание.


Най-новите сцени за сезон 5 са ​​заснети в Палма де Майорка, Испания, въпреки че изглежда пресъздават семейно пътуване до Италия, което кралските особи предприеха през 1991 г.
Пътуване, което мнозина смятат, че е сигнал за преломната точка за разкъсания брак на Чарлз и Даяна, които се разделят през декември 1992 г. и финализират развода си през август 1996 г.


От снимачната площадка става все по-ясно, че предпоследният сезон на The Crown ще представи драматизирана версия на принцесата на Уелс, която се превръща в глобална икона, оттегляйки се от бурния брак. През това време тя се ориентираше в съвместно родителство с принц Чарлз и бе изправена пред интензивен контрол, търсейки гласа си като активист, жена, майка и личност.

Пети сезон на "Короната" зрителите ще могат да гледат през ноември 2022 г.