Елвис - Кралят на рокендрола се завръща в блестящия биографичен филм на Баз Лурман

  • Сподели:
Елвис - Кралят на рокендрола се завръща в блестящия биографичен филм на Баз Лурман

Elvis is in the building!

Първият трейлър за предстоящия биографичен филм на Баз Лурман с участието на Остин Бътлър („Имало едно време в Холивуд") като Краля на рокендрола беше пуснат в четвъртък и приликата е просто изумителна. 


"Животът на Елвис Пресли не би могъл да бъде по-добро платно, върху което да се изследва Америка през 50-те, 60-те и 70-те години", заяви режисьорът Баз Лурман.

Филмът проследява две десетилетия от живота на суперзвездата Елвис Пресли преди ранната му смърт през 1977 г. на 42-годишна възраст, като се фокусира върху сложните отношения с мениджъра му Том Паркър (в ролята влиза Том Ханкс). В лентата ще видим издигането на Елвис до славата от бедността.
В звездния актьорски състав се включва Оливия ДеДжондж („Посещението") като съпругата на Елвис Присила, певицата и автор на песни Йола като сестра Розета Тарп, Коди Смит-Макфий („Силата на Кучето") като Джими Роджърс, Келвин Харисън младши („Процесът на Чикаго 7") като Би Би Кинг, Люк Брейси („Малки пожари навсякъде") като Джери Шилинг и Маги Джиленхол в образа на майката на Пресли, Гладис Пресли.

Проектът, който бележи първия игрален филм на Лурман след "Великият Гетсби" през 2013 г., беше обявен за първи път през април 2014 г., след като Лурман започна преговори за режисиране. През юли 2019 г. Бътлър бе обявен за звезда на филма след кастинг, който включваше водещите Ансел Елгорт, Майлс Телър и Хари Стайлс. Продукцията на филма започна в Австралия в началото на 2020 г., но беше спряна, след като Ханкс и съпругата му Рита дадоха положителна проба за COVID-19 – те се превърнаха и в първите знаменитости, които публично обявиха диагнозата си. Снимките бяха възобновени по-късно същата година, а датата на пускане бе отложена няколко пъти поради пандемията. 
Очаква се филмът за рокендрол легендата да излезе на големия екран на 24 юни, а от HBO Max ще го пуснат в платформата си 45 дни по-късно.


"Той е такава икона, поддържаща статут на свръхчовек - мога да го изследвам в продължение на години... и да се опитам да намеря човека в тази икона. Това e огромна чест за мен.", каза актьорът Остин Бътлър.