"Елвис" надхвърли 100 милиона долара в бокс офиса

  • Сподели:
"Елвис" надхвърли 100 милиона долара в бокс офиса

В забележителен показател за филм за възрастни, особено такъв с времетраене от 2 часа и 39 минути, "Елвис" премина границата от 100 милиона долара в боксофиса на Америка.

Постижението дава много обещания на редица нива. 

Това е победа за по-старото контра-програмиране в бокс офиса на САЩ/Канада, където само филми по комикси и франчайз филми могат да спечелят. 
Това е вторият ход за Warners, който надхвърля 100 милиона долара от началото на годината след мега успеха на "Батман", който направи 369,3 милиона долара. Другият филм, "Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore", приключи промоцията си в САЩ с 95,85 милиона долара.

Общата сума в момента възлиза на 170 милиона долара. В момента "Елвис" е четвъртият най-касов филм на режисьора Баз Лурман в световен мащаб след "Великия Гетсби" (354 милиона долара), "Австралия"  (212 милиона долара) и "Мулен Руж!" (185 милиона долара). Досега на вътрешния бокс офис, това е вторият най-голям доход на Лурман след "Великия Гетсби" с Леонардо ди Каприо, който направи 145 милиона долара.

За Том Ханкс, който играе алчния мениджър на Елвис, полковник Том Паркър, това е неговият 24-ти филм като актьор, който преминава границата от век в боксофиса на САЩ/Канада.

Warner също се вълнува от малките зрители, които идват да гледат "Елвис" и по-специално бившата звезда на Nickelodeon и Zoey 101 Остин Бътлър, който играе Краля на рокендрола, осигуряващ привлекателност.

"Елвис продължава да печели в боксофиса отчасти защото по-младата публика – нито една от които не е родена по време на ерата на Краля – приветства филма и води ентусиазиран разговор в социалните мрежи за него.
Заедно с успеха на филма, музиката също се изкачва в различни класации, което води до отзвук от различни жанрове от денс до хип-хоп и други, както и продажбите на каталога на Елвис Пресли нарастват, като стриймингът на музиката му се повишава с 90%", заяви Джеф Голдщайн, президент на вътрешното разпространение, Warner Bros. Pictures.

"Със силно положително влияние от уста на уста и многобройни гледания от поколение на поколение, очакваме "Елвис" да продължи да дава резултати и поздравяваме Баз, Остин и всички, участващи във филма за неговия грандиозен успех", добави Голдщайн.

Саундтракът на филма оглави класацията на Billboard.