Ерос Рамацоти и неговият безкраен ритъм

  • Сподели:
Ерос Рамацоти и неговият безкраен ритъм

Новият музикалeн проект на най-обичания италиански изпълнител – Eros Ramazzotti е озaглавен - BATTITO INFINITO. 

Колекцията е манифест на обновената артистична идентичност на Еros Ramazzotti. В нея певецът си сътрудничи с международни музиканти като на Michael Landau и Keith Carlock, бивш барабанист на Sting и James Taylor.

Свързващата нишка в BATTITO INFINITO е любовта, представена във всичките ѝ форми в 12 нови песни. Емоционален старт на албума дава заглавното парче – “Battito Infinito”, което е следвано от синглите “AMA” и “Magia”- разказ за бащината обич на Eros към сина му Gabrio Tullio.

В песента “Figli Della Terra”  с Jovanotti, Eros описва хармонията между човека и природата, а в “Ti Dedico” – неразрушимите връзки, преодоляващи всички трудности. Певецът посвещава “Gli Ultimi Romantici”, “Nessuno A Parte Noi” и “Eccezionali” на тези, готови да повярват и следват неизмеримата сила на чувставата си.

Сред заглавията, които докосват струните на сърцето е оставено и място за жизнерадостно латино звучене в “Madonna De Guadalupe”, “Ritornare A Ballare” и “Sono” в колаборация с дългогодишния му приятел Alejandro Sanz.

BATTITO INFINITO завършва с първата и единствена поп песен в колекцията, написана от маестро Ennio Morricone – “Ogni Volta Che Respiro”. 

Албумът BATTITO INFINITO ще бъде подкрепен и от световно турне, чиято дългоочаквана премиера бе на 15 септември в Севиля, Италия. Двучасовата италианска продукция включва най- песни от 35-годишната кариера на Eros и предстои да обиколи света. Със 70 концерта в Америка и Европа, очакваме шоуто на Ramazzotti и в София - на 25 Април 2023г. в зала Арена Армеец.