Euphoria е подновен за трети сезон

  • Сподели:
Euphoria е подновен за трети сезон

На 4 февруари HBO обяви, че драматичният сериал Euphoria е подновен за трети сезон. 

Това става ясно по-малко от месец след премиерата на втори сезон и преди финала на сезона, който ще се излъчи на 27 февруари.

Премиерата на втория сезон на тийнейджърската драма, с участието на ЗендаяХънтър ШафърНика КингЕрик ДейнАнгъс КлаудДжейкъб ЕлордиАлджи СмитСидни СуиниАлекса Деми и Барби Ферейра, дебютира като най-гледания епизод на сериал по HBO и HBO Max.  


"Сам, Зендая и целият актьорски състав и екип, който стои зад създаването на Euphoria, издигнаха сериала до необикновени, неподозирани висоти, предизвиквайки конвенцията и формата на повествованието, като същевременно запазиха сърцето му. За мен е голяма чест да работим с този надарен, изключително талантлив екип и повече развълнувани да продължим нашето пътуване с тях в Сезон 3", каза Франческа Орси, изпълнителен вицепрезидент на HBO Programming.

Но нека бъдем честни: Еуфория е най-лошият кошмар на родителите. Някой казват, че той е насочен съм тийнейджърската аудитория, но всъщност това е сериал, който трябва да бъде гледан поне веднъж и от родителите, за да видят нагледно в какви ситуации попадат ежедневно техните деца.
Съсредоточена върху група приятели в гимназиална възраст – всеки от който се справя със собствените си проблеми, драмата на HBO привлече някои фенове със своите необуздани парти сцени, лоши избори, наркотици, житейски изпитания и любовни кризи.

Но създателят и изпълнителният продуцент Сам Левинсън е изградил стил на разказване, който надхвърля вълнението на неговата история на повърхностно ниво, намирайки нови начини да съчетае приказките на герои, привидно хванати в мрежа от трагедии и погрешни стъпки.
Тази дръзка, творческа визия се задълбочава сега, тъй като дълго отлаганият втори сезон на шоуто тръгна по HBO. Въпреки че звездата Зендая привлича по-голямата част от вниманието, играейки Ру Бенет, тийнейджърка, бореща се със зависимостта си от наркотици и болкоуспокояващи, епизодите от втория сезон са наистина изключиени.

Героите внасят плетеница от сюжетни линии във втория сезон. Историите са разказани с дързък, изричен усет, принуждавайки зрителя да се изправи пред бруталната реалност на болката на всеки герой, заедно с техните трогателни емоции. 
Изкушаващо е тези истории и герои да се превърнат в притчи за проблемите, засягащи поколението Z, както и изтощителните последици, които плащат за ужасните решения, които вземат.

Но работата на Левинсън през този втори сезон показва, че зрителите наблюдават живота на група от много специфични хора, затънали в собствената си дисфункция и увреждане, всеки от които се самолекува по различни начини, към почти универсален трагичен и емоционален резултат.

Тази еуфория, която по някакъв начин успява да ви накара да продължите да гледате хората в такива брутални и тъмни пътувания, е доказателство за уникалния креативен глас, дестилиран във всеки епизод. Това е вълнуващо, дръзко, тревожно и завладяващо – триумф във време, когато наистина уникалното разказване на истории остава обезпокоително рядко.