Ева Лонгория, Ан Хатауей, Питър Динклидж с петиция до световните лидери да помогнат за прекратяване на пандемията

  • Сподели:
Ева Лонгория, Ан Хатауей, Питър Динклидж с петиция до световните лидери да помогнат за прекратяване на пандемията
Отвореното писмо, организирано от CARE и глобалния защитник на организацията Иман, включва подписите на повече от 70 известни личности от света на изкуствата и развлеченията, включително Ева Лонгория, Ан Хатауей, Питър Динклидж, Мишел Уилямс, Ричард Гиър, Тони Голдуин, Ани Ленъкс, Дебра Месинг, Сиара и Ръсел Уилсън и други.
Петицията има за цел да призове световните лидери да засилят усилията за глобална ваксинация. Петицията, публикувана за първи път тази сутрин от "The New York Times", пристига по време на Общото събрание на ООН и на световната среща на върха COVID-19, организирана от президента на САЩ Джо Байдън.
Той призовава световните лидери да постигнат целта, очертана от Световната здравна организация, като осигури достатъчно ваксини за 70% от световното население до 2022 г. В петицията се настоява за инфраструктура и ресурси за страни с ограничени такива, чрез подкрепа за здравни работници на първа линия, инвестиции в системите за обществено образование и доставка.

„Приветстваме поканата на президента Байдън да помолим международни организации, бизнес, филантропски и неправителствени лидери да се съберат, за да се ангажират с прекратяването на пандемията COVID-19", каза Мишел Нън, президент и главен изпълнителен директор на CARE USA.
„Ние сме готови да помогнем, но също така се надяваме, че световните лидери ще изслушат и отговорят с ресурси и действия. Лидерите трябва да се съсредоточат върху централен въпрос в центъра на нашия глобален отговор-доставка на последната миля."

Копие от писмото и пълен списък на подписалите се, четете тук:

"Призоваваме лидерите, събрани на сесията на Общото събрание на ООН, смело да действат заедно, за да сложат край на COVID-19 навсякъде. 

COVID-19 сега е изкуствена пандемия на апатията. Само 2% от хората в страни с ниски доходи са получили единична доза, оставяйки най-уязвимите в света да се изправят срещу COVID без защита. Тази ситуация също позволява нови варианти, като Delta, да се появят и да опустошат живота на милиони. 
Ние се присъединяваме към CARE, за да призовем световните лидери да предоставят 7 милиарда дози ваксини до края на 2021 г. и още 7 милиарда дози до средата на 2022 г., за да ваксинират напълно 70% от света до следващото лято.

За да стане това, световната общност трябва също да инвестира в системи за доставка на последната миля, обществено образование и здравни работници на първа линия, за да получат ваксини. Милиони дози могат да бъдат изгубени, тъй като страните с ниски доходи нямат необходимата подкрепа, за да поставят ваксини на уязвими хора.
Можем да спасим милиони животи-и трилиони в допълнителни икономически щети, като срещнем този момент с ресурсите и политическата воля, необходими за прекратяване на COVID-19 за всички, навсякъде. Защото никой от нас не е в безопасност, докато всички не сме в безопасност.  

Присъединете се към нас и подпишете петицията. Изпратете SMS навсякъде на 52886* или посетете care.org/EndCOVIDE навсякъде.''

Малин Акерман
Деби Алън
Дороти Амуа
Морена Баккарин
Адриана Бараза
Троян Белисарио
Боби Берк
Джордана Брустър
Кони Бритън
Карамо Браун
Глория Калдерон Келет
Сиара
Тена Кларк
Ким Коутс
Мадисън Коуън
Александра Дадарио
Питър Динклидж
Мелинда Дулитъл
Тен Франция
Ричард Гиър
Дъф Голдман
Айприл Рен
Тони Голдуин
Фиона Губелман
Ан Хатауей
Ингрид Хофман
Андерс Холм
Долорес Уерта
Осас Игодаро
Джоел Макхейл
Иман
Едуард Джеймс Олмос
Сонам Капур Ахуджа
Ели Кригер
Искра Лорънс
Ани Ленъкс
Лола Ленъкс
Естер Люис
Лора Лини
Кимбърли Лок
Ева Лонгория
Аня Мануел
Джулиана Маргулис
Катрин МакКорд
Джоел Макхейл
Спайк Менделсон
Идина Менцел
Дебра Месинг
Алиша Милано
Сепиде Моафи
Tamera Mowry-Housley
Ивет Никол Браун
Кристина Очоа
Ана Ортис
Хелън Панкхърст
Джесика Пиментел
Джули Плек
Адина Портър
Зак Позен
Левен Рамбин
Холанд Роден
Шейла Шах
Адам Шанкман
Омар Шариф младши
Майкъл Шийн
Адам Шулман
Сара Силвърман
Хана Скварла
Тод Снайдер
Кимбърли Стюард
Къртис Стоун
Кристи Търлингтън Бърнс
Лора Вандервурт
Габи Уилямс
Мишел Уилямс
Кимбърли Уилямс-Пейсли
Ръсел Уилсън
Скот Волф
Кели Улф
Белами Йънг
Рейчъл Зоуи