ФотоФабрика открива изложбата на Фелия Барух  “Виж ме. Виждам те” и в това няма нищо фатално

  • Сподели:
 ФотоФабрика открива изложбата на Фелия Барух  “Виж ме. Виждам те” и в това няма нищо фатално

Имаме ли смелост да се гледаме в очите, но и да видим себе си през очите на другия? Това са част от въпросите, на които търси отговор Фелия Барух в изложбата си “Виж ме. Виждам те”. 

Фотографиите, които ще могат да бъдат видени на оградата на Централния военен клуб в София (бул. “Цар Освободител” 7) от 13 май, са част от фотографското ателие за портрети “Черната кутия на Фелия Барух” и са правени в периода 2016-2022 г. Публиката ще види за първи път портрети, създавани в интимното пространство на една “черна кутия”, в която фотограф и модел общуват по специфичен начин, за да се роди възможността за запечатване на емоция.

“Черната кутия” излиза на светло, за да ни предложи нов поглед върху самите нас в опит да се видим истински - така, както често се случва, когато застанем пред обектива на Фелия Барух за портретна фотосесия.

ФотоФабрика кани всички на откриването на “Виж ме. Виждам те” на 13 май, петък, за да сме заедно, да се видим и да докажем, че в един майски петък не може да има нищо фатално (дори и да му се пада една тринадесетка отгоре).

За “Черната кутия”

“Черната кутия” е фотографско ателие за портрети и проект, който превръща зрителите в съучастници, като ги приканва да влязат “в кутията”. В нея е добре дошъл всеки, който иска да види себе си в лична фотосесия. 
“Черната кутия” е реверанс към една отминала епоха, в която хората са избирали художници, за да видят образа си през техните очи. Тъкмо това усещане създава и срещата на фотографа с непреднамерения, непрофесионален модел. И неизбежно, в “Черната кутия” и в окото на обектива всеки е себе си. 

За Фелия Барух

Фелия Барух (р. 1985) е фотограф, куратор и съосновател на фотографски фестивал ФотоФабрика. Учила е и е живяла в Брюксел, Мексико и Мадрид, а днес живее и работи в София. Има няколко самостоятелни изложби, сред които “Непознатият друг” (2015) и “Palermo. Box. Me.” (2020). Автор е на фотографската книга “Palermo. Box. Me.” и има собствено ателие за портретна фотография – “Черната кутия”.

Проектът “Виж ме. Виждам те” е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”.

Деветият фестивал ФотоФабрика е част от програмата на Културния календар на Столична община за 2022 г. 

Вернисаж 19:00 часа, градината на клуб “Червило”, бул. “Цар Освободител” 9