Френската комедия ''Заклеваш ли се в децата?'' бе аплодирана дълго на премиерата в София 

  • Сподели:
Френската комедия ''Заклеваш ли се в децата?'' бе аплодирана дълго на премиерата в София 

В главните роли са Весела Бабинова и Владимир Зомбори

Френската комедия „Заклеваш ли се в децата?“ си заслужи дълги аплодисменти на публиката на премиерата, която беше във вторник вечерта в кино „Люмиер“ в София. Главните роли в пиесата от Саломе Льолуш са поверени на Весела Бабинова и Владимир Зомбори. Актьорския състав допълват Лидия Василева и Даниел Кукушев.

Режисьор е Крис Шарков, а сценограф - Ванина Цандева. Автор на музиката е Емилиян Гацов-Елби, преводът е на Снежина Здравкова.
В центъра на сюжета стои една клетва за вярност, дадена в името на децата. Вричат се двама влюбени. Срокът на тази клетва е десет години и изтича съвсем скоро. А с него идват моментът за истината и отговорът на въпроса - колко тежи да кажеш „заклевам се“. Морални дилеми се завъртат в спирала от лъжи, от която излизането е почти невъзможно.

„Каква е отговорността на изречената дума? Какъв е смисълът на клетвата в наши дни? Все по-често подценявана от нас, свикнали на всепозволеността, всеки да може да казва, обещава и да се врича във всичко. Изречената дума обаче притежава неподозирана сила“, пише в анотацията режисьорът Крис Шарков.

Новата пиеса на Саломе Льолуш „Заклеваш ли се в децата?“ ни отвежда в ситуации, които са толкова неразрешими, колкото и истински. Защото са част от реалността на романтичните отношения днес. Неслучаен е и изборът на актьорите за главните роли - Весела Бабинова и Владимир Зомбори, които са двойка и извън сцената. 

След успеха на „Това не го казвай!“ с Теодора Духовникова и Захари Бахаров това е втората пиеса на френската авторка Саломе Льолуш, която излиза на българската театрална сцена. Комедията вълнува със своята актуалност и с автентичното си чувство за хумор. Текстът е жив, изненадващ, интелигентен, а актьорите се надпреварват в един безкраен двубой на малки тайни и големи лъжи.

БИЛЕТИ: https://bit.ly/41Kd4hB