Георги Георгиев от “Остава” с нова театрална музика

  • Сподели:
Георги Георгиев от “Остава” с нова театрална музика

Песента “Веселата карета“ към едноименния спектакъл на хасковския театър "Иван Димов" е най-новата театрална песен, която Георги Георгиев – китарист на “Остава” и “Homeovomusic”, представя на театрална и музикална сцена. В напълно негов стил – романтична, с усмивка, през лека тъга и надежда, „Веселата карета“ докосва сетивата и те кара да я затананикаш веднага. Пиесата и режисурата на спектакъла със същото заглавие са дело на Елин Рахнев, с който Жоро работи не веднъж през годините. Да композира и създава театрална музика е все по-често, увлекателно и любимо занимание за него, а работата в тази съвсем различна среда му носи нови срещи, хоризонти, неповторими емоции и удовлетворение. 

“Благодарен съм на режисьори като Елин Рахнев и Крис Шарков, които първи ме поканиха и подканиха да пиша и творя за театър. Много е различно - ти си част от цялото, а целият процес и срещи в театъра ме изпълват по нов, напълно различен начин”, споделя Георги Георгиев. Това е близо 20-о поредно представление, по чиято музика Жоро работи, а Хасковският театър е едно от местата, където музата го спохожда най-често през последните няколко години.

След номинации за наградите “Икар” - за музиката на спектакъла „Напразни усилия на любовта“ от Уилям Шекспир, реж. Крис Шарков, Театър „София“ и за “Аскеер” за музиката на "Кукувицата", заедно с Ваня Щерева, от Елин Рахнев, реж. Димитър Еленов, Народен театър, поканата да направи музиката по премиерния спектакъл „Веселата карета“ в Хасковския театър, идва в началото на лятото. Жоро веднага прегръща идеята, развълнуван от текста на Елин, който е и негов приятел. Песента се изпълнява от чудесните актьори в постановката, което допълнително допринася за органичното, неподправено и естествено звучене и послание на песента. Тончо Токмакчиев, Мая Бежанска, Емануил Костадинов, Добриела Попова, Димитър Ковачев - Фънки, Димитър Баненкин, Николета Малчева, Стелиян Николов канят зрителя и слушателя да се “качи” на своята весела карета – да повярва в себе си, да чуе и да послуша най-вече собствената си душа.

A самият Жоро вижда „Веселата карета“ така: “Абсурдността и намигването на смърта, понякога е по привлекателно и красиво от самия живот. Приемайки го така, можем да живеем по-пълноценно и красиво тук в реалността”.  

 

 

Музика: Георги Георгиев ("Остава", "Homeovox")

Текст: Елин Рахнев и Георги Георгиев

Аранжимент: Мартин Стоянов и Георги Георгиев

Изпълняват актьорите: Тончо Токмакчиев, Мая Бежанска, Емануил Костадинов, Добриела Попова, Димитър Ковачев - Фънки, Димитър Баненкин, Николета Малчева, Стелиян Николов

Запис, микс и мастеринг: Мартин Стоянов

Музикален продуцент: Homeovoxmusic Продуцент: ДКТ "Иван Димов" Хасково

 

Постановката ВЕСЕЛАТА КАРЕТА" ще гостува на 16 ноември във Варна, на 23 ноември в Бургас, на 28 ноември е в Хасково, на 14 декември в Пловдив, на 25 януари във Варна.

Очаквайте скоро и дата за София.