Георги Славов представя лирика с китара

  • Сподели:
Георги Славов представя лирика с китара

Столичният поет Георги Славов представя третата си поетична книга „Човек е сам и човек е само“ в столичния клуб „Грамофон“ на 20 май от 19 ч. По време на събитието поетът ще свири на китара, ще говорят хора от екипа, който стои зад „Човек е сам и човек е само“.

Георги Славов е роден на 20 юни 1998 г. в София. Завършва 32 СУ "Св. Климент Охридски". Студент в Софийски университет, специалност „Английска филология“. Работи като журналист. Автор на стихосбирките „И това ще мине...“ и “Звездопадение”. Публикуван в Нова социална поезия, Нова асоциална поезия, e-lit, Литературен свят, Стихи.ру и други. Председател на литературен клуб “Отвъд кориците”. Два пъти е публикуван в „Успелите“, има номинации от конкурсите „Лирични гласове“ и „Нова любовна поезия“, лауреат в студентския конкурс „Всичко е любов“. Част е от антологията на „Нова асоциална поезия“. През 2020 г. печели конкурса за поетичен превод „проф. Владимир Филипов“.

Превеждан е на английски, руски, сръбски, босненски, испански, португалски и френски. Свири на китара, бас, барабани и пее. Превежда от английски и френски.

Събитието ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки. Вход свободен.