„Голата истина за група “Жигули“ с 1,4 млн. лв. приходи

  • Сподели:
„Голата истина за група “Жигули“ с 1,4 млн. лв. приходи

Кинохитът „Голата истина за група “Жигули“ атакува върха в класацията на най-гледаните български продукции за последните 30 години. Само след шест месеца на големия екран, филмът на Виктор Божинов успя да се изкачи до №2 в боксофиса за три десетилетия назад. Пред него, засега, стои единствено „Мисия Лондон“.  

След 24 седмици в кината и над 12 000 прожекции в цялата страна, вълнуващата история на група бивши музиканти, които се опитват да се съберат след 30-годишна раздяла, беше гледана от 151 344 зрители и отчете 1 383 307 лева приходи. Въпреки че беше разпространен през пролетта, по време на пандемията, „Голата истина за група “Жигули“ генерира огромен интерес и успя да върне публиката в салоните със силния си сюжет, перфектния си каст, страхотната музика и професионалната работа на екипа. Динамичният диалог, комичните обрати и безкомпромисната актьорска игра дадоха шанс на зрителите да преоткрият потенциала на българския филм такъв, какъвто го помним от златните му години.  

„Благодаря и на зрителите, и на кината, че приеха толкова топло „Голата истина за група Жигули“. Поехме огромен риск, като заснехме и пуснахме по екраните филма в тези сложни времена, но си струваше. Мисля, че с тази история успяхме да отговорим на най-важното желание на зрителите - да гледат добри български филми“, каза режисьорът Виктор Божинов. 

Пътят на филма до публиката обаче не свършва дотук. От този петък, 1 октомври, историята за „Група Жигули“ тръгва ексклузивно онлайн в Neterra TV+ за целия свят. „Благодарение на тази платформа и българите в чужбина ще могат да преживеят историята също толкова емоционално и интензивно, колкото приятелите и близките им в България“, заяви продуцентът на „Голата истина за група „Жигули“ Кръстьо Ламбев.