Грамотността - тема на XV-ото издание на Пролетния базар на книгата

  • Сподели:
Грамотността - тема на XV-ото издание на Пролетния базар на книгата

В него тази година ще вземат участие рекорден брой издатели от цялата страна, за да представят най-новите си книги от всички жанрове. 

Редки и за първи път издадени у нас творби ще можете да откриете сред над 15 000 заглавия на повече от 130 издателства от цялата страна, разположени в парка пред Националния дворец на културата (НДК) в над 60 шатри на 1500 кв. м. изложбена площ.

Най-голямото у нас книжно изложение се открива официално на 30 май (понеделник) в 11:00 часа пред Националния дворец на културата и ще продължи до 5 юни (неделя).

В продължение на една седмица ще станем свидетели на богата съпътстваща културна програма с над 100 литературни събития, които ще вървят паралелно на основните сцени, на щандовете на издателите и на различни локации в столицата - премиери на нови книги, срещи с автори, преводачи и издатели, дискусии, презентации, игри за децата, състезания по грамотност, литературни четения и др.

Акцент на грандиозното събитие, посветено на ГРАМОТНОСТТА, тази година ще бъде V-тия Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи. Той ще им предложи самостоятелно обособена сцена с програма, целяща повишаване интереса към литературата и четенето. Предстоят много срещи с чуждестранни и български автори, творчески работилници - за илюстрации, поезия в рима, приказки и много други събития, провокативно насочени към детското любопитство.

Пролетният базар на книгата се организира от Асоциация ''Българска книга" и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 г.

Подробна програма: тук.