HAUSER и Андреа Мориконе отдават почит към наследството на легендарния композитор Енио Мориконе

  • Сподели:
HAUSER и Андреа Мориконе отдават почит към наследството на легендарния композитор Енио Мориконе

Международно признатият виолончелист HAUSER представя „Theme for Ennio“, трогателна песен в почит към неговия скъп приятел - известния италиански композитор Ennio Morricone, изпълнена и композирана заедно със сина на иконата, Andrea Morricone. 

Прочутият композитор, диригент и пианист Andrea Morricone скоро ще започне световното си турне Ennio Morricone – The Official Concert Celebration, и преди да отпътува за концертите отдава почит към своя баща, покойния маестро Ennio Morricone, с това деликатно и прочувствено произведение.

Andrea придобива слава както в областта на дирижирането, така и в тази на композирането, а сред многобройните му проекти може би най-известната му творба е „The Love Theme“ от Cinema Paradiso, върху която работи заедно с баща си и за която двамата печелят награда BAFTA.

„Баща ми композира безброй произведения за героите във филмите и аз смятах, че най-добрият начин да го почета е да напиша едно за него, което да улови душата и личността му. Резултатът е „Theme For Ennio“. Следя HAUSER от известно време, тъй като той привлече вниманието ми с игривия си, модерен подход към съвременната музика. Когато научих, че той обича работата на баща ми и че е записал редица композиции на Ennio през 2020 г., бях убеден, че той е правилният изпълнител, с който да си колаборирам върху това парче“, признава сина на великия композитор.  

HAUSER, който преди по-малко от месец издаде своя нов дългосвирещ албум THE PLAYER, оглавил класациите на Billboard, споделя мнението на Andrea за признателност към музикалната икона.

„За мен е голяма чест да си сътруднича с Andrea в тази красива песен. Ennio Morricone е истинска легенда, която е вдъхновила толкова много артисти с музиката си, включително и мен. Надявам се, че „Theme for Ennio“ създава един момент на размисъл и носи комфорт на всички негови приятели и фенове“, казва HAUSER.