HAVASI разказва приказки за дракони: Двата му концерта на 12 ноември в НДК са почти разпродадени

  • Сподели:
HAVASI разказва приказки за дракони: Двата му концерта на 12 ноември в НДК са почти разпродадени

Той разпродава за часове зали с мащаба на "Роял Албърт Хол" и "Карнеги Хол". През 2017 г. неговото концертно шоу е сред най-продаваните турнета в света с приходи от над 3 млн. долара.

Сега прочутият пианист се завръща в България с два грандиозни концерта HAVASI Symphonic Concert Show – на 12 ноември, от 16:30 и от 20:00ч, в зала 1 на НДК. Остават последни билети за концерта му от 16:30ч.

Концертите му са забeлежителни спектакли с много светлинни ефекти, визуални елементи и мултимедия. HAVASI не се притеснява да съчетава симфоничен оркестър и рок музиканти, мощни гласове на солисти и големи хорове. Музиката, композирана от него и пищното му шоу разказват емоционални приказки за дракони, чужди земи, стихии и любов. 

Пред българската публика HAVASI ще изпълни за първи път две нови композиции. „Искам да подаря на хората музика за първи път”, казва пианистът. HAVASI Symphonic Concert Show пристига в София с нова програма, но разбира се, ще включва хитове като прочутата „Буря” – любима на публиката по цял свят и за която записва специално видео с Лиса Джерард.

Преди години HAVASI открива свой път в изкуството, като смесва класическа музика и мотиви от унгарския фолклор. Използва в концертите си и традиционни инструменти. „Цялото представление се основава на унгарските ми корени”, разказва Хаваши в интервю за bTV. „Един от успехите ни е, че комбинирахме унгарската традицонна музика с муждународна музика, защото се гордея с културата си. Свиря на пиано от 4-годишен и винаги съм обичал унгарските народни песни”, допълва той.

В личния плейлист на музиканта HAVASI има песни от Авици, Бах, Елтън Джон, Бионсе, любимци от най-различни музикални жанрове. Той е класически пианист, който ходи на фестивали за електронна музика и за него жанровете нямат значение. „Разнообразието в музиката е много важно”, казва пианистът. „За мен е важно да няма граници в музиката, да не мислиш за жанрове, а да твориш това, което обичаш”.

Какво е успехът според музиканта HAVASI? Да види реакциите на хората след концерт. Наскоро прочита коментар на една жена, че след негов концерт е започнала да гледа на света с други очи. „Ако мога да променя един човек по някакъв начин, то това е най-големият успех за мен”, казва той.

Концертите HAVASI Symphonic Concert Show са на 12 ноември, от 16:30 и от 20:00ч, в зала 1 на НДК. Последните билети се продават в системата на Eventim.