Хавиер Бардем и неговото любовно признание към Пенелопе по време на наградите ''Гоя''

  • Сподели:
Хавиер Бардем и неговото любовно признание към Пенелопе по време на наградите ''Гоя''

Актьорът бе отличен с наградата Гоя за най-добра главна мъжка роля за комедийната драма "The Good Boss" на Фернандо Леон де Араноа.

Престижните статуетки на името на испанския художник Франсиско Гоя, са еквивалент на Оскарите, както и френските награди ''Сезар''.
Испанските награди ''Гоя'' награждават най-добрите филми, актьори, режисьори и сценаристи от изминалата година на иберийското кино.
Прогнозите за 2022 г. бяха че Бардем ще е победител в категорията за най-добър главен актьор. Ролята му на Бланко в ''The Good Boss'' му донесе шестата по ред награда Гоя, което го превръща в най-награждаваният мъжки актьор в тази категория

Актьорът с безпрецедентен жест искаше да посвети своето отличие на съпругата си Пенелопе Крус, на наскоро починалата си майка и на децата си, за които никога не говори публично.


"Пенелопе е жената, която обичам и уважавам. Жената, на която се възхищавам и тази, която празнувам всеки ден"

Това беше едно много трогателно послание, което той отправи към съпругата си от сцената на културния център Palau de las Arts във Валенсия. 

Хавиер Бардем също отдели време, за да изрази благодарностите към номинираните си колеги и на своя страхотен учител Хуан Карлос Кораца, с когото работиха, за да се подготвят за ролята, която му донесе наградата.

В момента Хавиер Бардем има напредък, който може да му осигури и наградата ''Оскар'', ако ролята му на Деси Арназ в "Да бъдеш Рикардос" убеди членовете на Холивудската академия.
Когато номинацията стана факт, актьорът сподели на пресконференция, че номинацията на Пенелопе Крус за Оскар (най-добра актриса за "Паралелни майки" на Педро Алмодовар ) го е направила много по-щастлив и развълнуван, отколкото неговата собствена.  
Това е поредното доказателство за обожанието, което Бардем изпитва към съпругата си.

Популярната и много талантлива двойка създава историята на Оскарите, като стават шестата брачна двойка, която получава номинации заедно през една и съща година.