Хелън Мирън отличена с награда за житейски постижения

  • Сподели:
Хелън Мирън отличена с награда за житейски постижения

76-годишната легендарна звезда е тазгодишният носител на наградата SAG за житейски постижения.
Наградата се присъжда ежегодно на актьор, който насърчава най-добрите идеали в актьорската професия. През цялата си кариера тя е била наградена с общо 13 номинации за награди SAG, от които и пет спечелени.

За актриса, която едновременно е изобразявала кралски особи и е получила собствена титла, да изглежда величествено, е съвсем естествено.
Хелън Мирън е идеалният избор за SAG Life Achievement Award, защото е рядък вид актриса, уважавана и награждавана за работата си, но и обичана от публиката. 

Наградата за житейски постижения бе връчена от Кейт Бланшет, а предходната чест да вземат статуетката в тази категория са имали: Робърт де Ниро, Сидни Поатие и Рита Морено

"Хелън Мирън е пример за брилянтен и блестящ талант. Тя е вдигнала летвата много високо за всички актьори и роля след роля надминава дори собствените си необикновени изпълнения", каза президентът на SAG-AFTRA Фран Дрешер.

Извън работата си на сцената и екрана, Мирън е благотворителен поддръжник на инициативата Meals on Wheels, която има за цел да се бори с глада сред нуждаещите се, както и на SAY: The Stuttering Association for the Young. Тя също бе определена за посланик на жените в Международната благотворителна организация "Жени за жени" в подкрепа на жените жертви на война чрез образование и обучение за професионални умения.

Дамата Хелън Мирън демонстрира особеното си майсторство във вечерта на наградите SAG Awards 2022 г., където нейната красива рокля на Dolce & Gabbana бе допълнена с бледорозова диадема за коса.

Наградите SAG съвпадат с излизането на новия ù филм "Херцогът".
"The Duke", последният филм на режисьора на ''Нотинг Хил" Роджър Мишел, е сладка, забавна истинска история за Кемптън Бънтън, 60-годишен таксиметров шофьор, който откраднал известната картина на Гоя „Портрет на херцога на Уелингтън" от Националната галерия през 1961 г. Но мотивацията му не била алчност. Бънтън поискал от правителството да инвестира в по-добри грижи за възрастните хора, включително премахване на телевизионния данък за пенсионерите.