Хип-хоп бандата Silent City с нов албум

  • Сподели:
Хип-хоп бандата Silent City с нов албум

Адреналин, взрив, кръвта ви кипи, всичко във вас напира да избухне, всичко се случва на бързи обороти, Енергия! Енергията попива във всяка пора на кожата ви, във всеки мускул и ви кара да скачате и да крещите, все едно сте на концерт на любимата си група.

Именно "Енергия" се казва и новият албум на небеизвестната хип-хоп банда Silent City. Ако още не сте разбрали, може би ще се изненадате и ще се запитате дали е истина, и точно това е целта. Вярвай, истина е - Римо и Масурски изкараха своя нов, втори, албум. Той излиза само онлайн и то без никакво предупреждение, даже мен успяха да изненадат с по-ранното му пускане, още на 30-ти март.

12 изцяло нови трака за всички фенове на Silent City и XPRSN студио. Защо без предупреждение ли? Защото Silent City се борят с наложените стериотипи и ако познавате творчеството им, то значи вече сте убедени в това.

God damn, едва ли мога да бъда по-точна от тях самите, затова най-добре прочетете какво пишат те за албума си, а после просто го изтеглете от линковете по-долу. Сигурна съм, че нямате търпение да го направите:)

"Този албум е резултат на развитието ни като група през последните няколко години и събира най-доброто от нас за този период. Съдържа 12 нови песни, разделени на две части – Ден и Нощ. В първата част са по-леките и спокойни тракове, а във втората са енергичните и агресивните. Избрахме тази концепция, защото перфектно описва нашата същност – ние сме нощни птици, спящи през деня и ловуващи през нощта.

Повечето песни са направени, за да се изпълняват на живо, затова и кръстихме албума "Енергия". Заради енергията от взаимодействието между хората пред и на сцената, която ни вдъхновява и зарежда. Заради магията, която се случва само там. Заради онзи заряд във въздуха, онова усещане, което можеш да изпиташ само на концерт, независимо дали си артист или част от публиката. Усещаш ли енергия, значи сме наблизо!"

Сън или не, те наистина са наблизо! Толкова наблизо, че след по-малко от минута гласовете им ще зазвучат от колонките на компютъра ви, а вие ще се потопите в кълбо от бърз ритъм и няколко приспивни песни за следващия половин час. Приспивни песни? Шегувам се! Бъдете сигурни, че дори бавните парчета ще ви задържат будни. Все пак това са Silent City.

Е, хайде, дръпнете го. Албумът е подарък и е за вас. Или направо си го пуснете в YouTube от тук.

Сега малко за момчетата и това, което правят в и с музиката си, за онези, които все още не са ги чували. Ако трябва да си говорим за социален хип-хоп, особено ако си говорим за български социален хип-хоп, няма как да не се обърнем към собствената ни ъндърграунд сцена и да се огледаме за едно конкретно име – Silent City. Брейк бийт, бас и рок.

Те са Андриан Дончев и Николай Георгиев, те са от Ямбол и създават групата преди повече от 10 години. "Винаги ще пречим", казват те, и винаги са залагали на контраста между бързото и бавното, както в самата си музика, така и на сцената.

Първият им албум отдавна е факт и се казва "Шум в тихия град". Излиза на 3 април 2012 г. Тогава те правят няколко парчета заедно с други изпълнители от лейбъла XPRSN – VanSan, Nowallz, Leshper Art Crew, Apo&Nevena (Невена Колева, която стигна до полу-финалите в първия сезон на "Гласът на България")и 4PK, както и с Flo46. Може да се каже, че този албум е по-скоро меланхоличен, особено на фона на енергичните парчета, които присъстват в новия.

Текстовете на Silent City са дълбоки и може би причината е, че и Николай, и Андриан са хора, които се гмуркат надълбоко в човешката реалност. В текстовете им не става дума за секс, пари, коли и жени или поне не по тозициничен начин, който повечето хора свързват със стила "хип-хоп". В клиповете им до момента няма да видите дългокраки полу-голи мадами (e, ще видим дали няма да ни изненадат в следващия си клип) и няма да ви липсват, защото този стил рап има за цел да възбуди други ваши сетива. Разбиране към различните, мисъл, вяра в себе си, обич, сила, борбеност, свобода – на това искат да ви научат те.

През 2014 г. правят парчето "Обещавам", като целта му е хората да започнат да забелязват болните от синдрома на Даун, без да извръщат очи от тях. Идеята е на Римо и Масурски, клипът е заснет от Bashmotion, а проектът им привлича вниманието на няколко от националните медии. В момента песента е на второ място в класацията на The Voice – BG Voice Top 10, като така момчетата изпреварват изпълнители като Кристо, Жана Бергендорф, Графа, Михаела Филева (с която Андриан дори има общ трак), Криско и Вензи. Може би, защото песента не е само песен, тя е и кауза.

Към днешна дата Silent City имат купища участия зад гърба си, а почти цялото им творчество може да се намери в интернет. Не го правят за пари. Фейсбук страницата им има над 5600 харесвания, което е похвално за една българска ъндърграунд банда. Очаква се след популяризирането на новия албум да станат дори повече.

В случай, че сте готови да рискувате, пуснете си го. Silent City имат какво да ви кажат и са абсолютно "ок", ако не ги харесате. Не държат да са винаги отгоре и знаят, че музиката им не е за масовия вкус. Все пак ви съветвам да опитате. Може пък и да успеят да ви предадат част от своята енергия :)

Хип-хоп бандата Silent City с нов албум
Хип-хоп бандата Silent City с нов албум