Хитовият сръбски сериал със звездно българско присъствие „Южен вятър“ завладява ефира на bTV от 5 юли

  • Сподели:
Хитовият сръбски сериал със звездно българско присъствие „Южен вятър“ завладява ефира на bTV от 5 юли

Зрителите ще могат да проследят епизодите на балканската екшън поредица всеки делник от 22:30 ч.

Най-успешната сръбска продукция – „Южен вятър“ (Južni vetar), завладява ефира на bTV от 5 юли (сряда). Епизодите на екшън сериала с участието на Милош Бикович и звездното българско присъствие на Христо Шопов, Александър Сано и Ивайло Захариев ще се излъчват всяка делнична вечер от 22:30 ч., като ще са достъпни и онлайн на VOYO.

Първоначално „Южен вятър“ излиза като пълнометражен филм през 2018 г. Премиерата му постига зашеметяващ успех – филмовите критици пишат суперлативни ревюта, бокс-офис приходите надминават 400 000 евро, а филмът се превръща в една от най-гледаните сръбски продукции за всички времена. Успехът на филма вдъхновява режисьора Милош Аврамович да пренесе историята и на телевизионния екран.

За целта той разделя оригиналния филм на четири части и заснема десет допълнителни епизода. Така се ражда първият сезон на сериала, а през 2021 г. излиза и филмовото продължение – „Южен вятър 2: Ускорение“.

„Южен вятър“ проследява историята на Петър Мараш (Милош Бикович) – член на белградската автомобилна мафия, който влиза в конфликт с най-големия местен наркобос и така поставя себе си и близките си в смъртна опасност.

Мараш е автокрадец, който напуска дома на родителите си, за да заживее заедно с дългогодишната си приятелка София (Йована Стоякович) в новия им апартамент. Като член на белградската автомобилна мафия, на върха на която стои Царя (Драган Биелогрлич), той води охолен начин на живот и няма проблеми с полицията.

Всичко за Мараш обаче се преобръща на 180 градуса, когато един ден избира да открадне грешната кола – S-класата на български наркодилър (Христо Шопов), пътуваща към най-големия сръбски наркобос – Гълъба (Небойша Глоговац). Влизайки в конфликт с конкурентния мафиотски клан, крадецът на луксозни автомобили поставя както себе си, така и близките си в смъртна опасност.

Сериалът е дързък и ироничен разказ за белградския подземен свят. Поредицата черпи вдъхновение от мрачните събития през 90-те години – период, в който на Балканите царят политически хаос, бедност и безредие. В сюжета му има и българска нишка, а някои от ключовите персонажи са изиграни от популярни наши актьори. Сред тях е Христо Шопов, който влиза в ролята на влиятелния наркодилър Димитър Митевски. Ивайло Захариев се превъплъщава в сина на Шопов, а звездното българско присъствие се допълва още от Александър Сано и Иван Костадинов.

За главна роля в „Южен вятър“ режисьорът Милош Аврамович избира най-обичания млад сръбски актьор и балкански секссимвол Милош Бикович, познат на българските зрители с главната си роля в „Хотел Елеон“.

Не пропускайте сръбския екшън хит „Южен вятър“ – от 5 юли, всеки делник от 22:30 ч. по bTV и онлайн на VOYO!