ХОФКИНО: германско и българско кино на открито в Гьоте-институт България

  • Сподели:
ХОФКИНО: германско и българско кино на открито в Гьоте-институт България

В разгара на лятото Гьоте-институт България и екипът на Кинематограф.BG предлагат селекция от пълнометражно и късометражно кино на открито.
ХОФКИНО в двора на Гьоте-институт България

Поредица от кинопрожекции на открито

Дата: 5 юли 2022 г., 18:00 часа Гьоте-институт България ул. „Будапеща“ 1, София

И през тази година Гьоте-институт България продължава традицията на лятното кино в двора (Хофкино).

Между 6-и юли и 9-и септември ни предстои да споделим с вас част от филмовата селекция на Кинематограф.BG, които са подбрали шест прожекции. Концепцията на тазгодишното Хофкино се разширява, за да предложи едновременно пълнометражна и късометражна програма.

Редакторите на Кинематограф.BG внимателно са съчетали филмите по изненадващ начин, показвайки, че макар и отдалечени географски, Германия и България образуват страхотна симбиоза от творчески поглед и различни гледни точки на творците от двете държави.

Във всяка прожекция ще видим по един късометражен и един пълнометражен филм.

Заповядайте във вътрешния вход на Гьоте-институт България на посочените
дати!

Вход свободен.

ПРОГРАМА:
6 ЮЛИ, 20:30
Гледаме:
късометражния "Довиждане" на Йордан Петков и Еди Шварц и пълнометражния "Western" на режисьорката и сценаристка Валеска Грийзебах.

13 ЮЛИ, 20:30
Гледаме:
късометражния "Грозна приказка" - ръчно бродиран анимацинонен филм на Радостина Нейкова и пълнометражния "Alle Anderen" на режисьорката Марен Аде.

20 ЮЛИ, 20:30
Гледаме:
късометражния "Дишай" на Борис Джонев и Пълнометражния "Gundermann" на режисьора Андреас Дрезен.

24 АВГУСТ, 20:30
Гледаме:
късометражния "Непознати" на режисьорката и сценаристка Камелия Петроваи пълнометражния "Der traumhafte Weg" на режисьорката Ангела Шанелек.

31 АВГУСТ, 20:30
Гледаме:
късометражния "Драсканица" на режисьора Любомир Печев и пълнометражния "Systemsprenger" на режисьораката и сценаристка Нора Фингшайдт.

9 СЕПТЕМВРИ, 20:30
Гледаме:
късометражния "Ботев е идиот" на режисьора и сценарист Деян Барарев и пълнометражния "Der junge Karl Marx" на хаитианския режисьор Раул Пек