Христо Мутафчиев с нов моноспектакъл в Народния театър – ''Боже мой'' от Теа Денолюбова

  • Сподели:
Христо Мутафчиев с нов моноспектакъл в Народния театър – ''Боже мой'' от Теа Денолюбова

На 12 септември, в Народния театър започнаха репетициите на новия моноспектакъл на Христо Мутафчиев – „Боже мой" от Теа Денолюбова.

„Ако Бог е любов, то това е вашата любов. Аз искам да обичам като вас. Искам да съм баща на едно момиче. То загуби своя и аз искам да го заместя. Много странна работа, като събера сили, ще ви разкажа и за нея..."

Това са само част от провокативните думи на персонажа, когото ще видим на сцената –  изпълнен с божествена сила или пък самият Божий син, който истински се удивява на умението на хората да се справят със случващото им се. Как носят невидимите си кръстове? Как се е справил Йохан Себастиан Бах, например? „В края на всяка партитурата Бах винаги пишеше Soli Deo Gloria – Слава само на Бога, а в началото – Господи, помогни."

Режисурата и звуковата картина са на Стоян Радев. Текстът е вдъхновен от романа „Жажда" на белгийската писателка Амели Нотомб и е написан специално за Христо Мутафчиев. Драматург на спектакъла е Мирела Иванова, художник е Елица Георгиева.

Премиерата ще бъде на 20 ноември на Камерна сцена в Народния театър.

 Снимка: Стефан Здравески, Народен театър