“I❤️Музика” – филмовата музика през очите на Михаела Филева и Максим Ешкенази

  • Сподели:
“I❤️Музика” – филмовата музика през очите на Михаела Филева и Максим Ешкенази

Маестро Максим Ешкенази и очарователната Михаела Филева, заедно със симфоничния оркестър на Държавна опера Русе, представят “I❤️Музика” - два класически концерта с филмовата музика на Америка и България.
Концертите ще се проведат с вход свободен на 9 септември в Русе (Централен площад) и на 16 септември в София - езерото “Дружба”. Зрителите ще се насладят на музика от филмите “Оркестър без име”, “Междузвезди войни”, “Васко да Гама от село Рупча”, “Индиана Джоунс”, “Отмъстителите”, “Любимец 13” и много други култови ленти. Специално участие в двата концерта ще има Печенката със своите характерни бийт бокс изпълнения.
“Вече няколко години с Михаела и музиканти от различни класически оркестри правим концерти в цялата страна - публиката винаги реагира изключително екзалтирано. За пореден път ще посетим Русе, където още от Фортисимо Фест знам, че хората са жадни за тези концерти. В София пък за първи път ще сме в “Дружба”, при това на езерото. Мястото е изключително подходящо за едно запомнящо се и различно събитие!”, споделя маестро Ешкенази
Концертите “I❤️Музика” са подкрепени от Фондация “Америка за България”, традиционен партньор на Максим Ешкенази и неговите музикални проекти в България. “Всичко започна преди 10 години с първото издание на Фортисимо Фест. Оттогава подкрепихме различни, но винаги вълнуващи проекти на маестро Ешкенази.  Щастливи сме, че отново можем да застанем до него с тези два концерта, които обединяват любимата филмова музика на поколения българи и американци.  Нека заедно да се докоснем до магията на музиката”, споделя Нанси Шилър, президент на Фондация „Америка за България“.