Ищар – богинята на любовта, войната и етно музиката

  • Сподели:
Ищар – богинята на любовта, войната и етно музиката

Ищар се завръща в България, за да стъпи за пръв път на музикалната сцена в парк „Македония“, Благоевград и да събере почитателите си на 25 и 26 юни на новия South West Festival. Сърцата ни ще туптят в ритъма на етно хитовете на певицата, а тя неведнъж е показвала своята любов към българската публика с изпълненията на „Я кажи ми, Облаче ле бяло“.

Ети Зах, известна под творческия псевдоним Ищар, е родена в Кирят Ата, Израел и има египетско и мароканско потекло. Нейната певческа кариера започва на 15-годишна възраст, но не след дълго претърпява прекъсване поради службата на изпълнителката в израелската армия, където е сред първите жени авиационни механици. Вътрешния порив на Ищар да намери своето поле за изява я отвежда в Париж, където постига пълен разцвет в личен и кариерен план. Израелската певица се превръща в сензация на световната музикална сцена с незабравимите парчета “Horchat hai caliptus” и “Last Kiss” от нейния дебютен солов албум “Isthar: The Voice of Alabina“.

South West Festival стартира на 25 юни от 17:30 часа с участието на Керана и космонавтите, Любо Киров и Мария Илиева, като хедлайнер в първата вечер ще бъде Ищар. На 26 юни списъкът с изпълнители  продължава с автентичната трип хоп формация Mind Trips с вокалист Алекс Раева, българските групи „Оратница“, “Балканджи“ и световнопризнатият талант от Балканите – Горан Брегович.

South West Festival на 25 и 26 юни от 17:30 часа в парк „Македония“, Благоевград. Музикалният фестивал се организира от община Благоевград съвместно с Bulgarian Live Music.