Истанбул бе домакин на невероятния концерт по случай 30-годишнината на легендарния тенор Андреа Бочели

  • Сподели:
Истанбул бе домакин на невероятния концерт по случай 30-годишнината на легендарния тенор Андреа Бочели

Световноизвестният италиански тенор, текстописец и композитор изнесе концерт в Истанбул като част от глобалното си турне ''30th Anniversary''.

Истанбул, столицата на културата и изкуствата на Турция, беше домакин на великолепния концерт ''30th Anniversary'' на обичания тенор Андреа Бочели.

Докато италианската суперзвезда продължава да празнува третото си десетилетие в музикалната индустрия с изпълнения на живо по целия свят, билетите за Истанбул бяха разпродадени месеци предварително.

Европейската част от турнето започна на 8 юни с представлението в Истанбул, където 30 000 ентусиазирани фена посрещнаха маестрото на стадион Тупраш (Beşiktaş Tüpraş). По време на концерта Андреа Бочели беше придружен от Държавния симфоничен оркестър на Истанбул и хора на Истанбулската опера. 

Концертът по случай 30-годишнината привлече вниманието като първия концерт на стадион в Турция, на който се изявява тенор. Грандиозният спектакъл събра хора от всички краища на Турция и чужденци от цял свят, за пореден път разкривайки културното богатство на страната. Турнето ще продължи в Италия, Обединеното кралство и Съединените американски щати, а през септември ще бъде и в България.